Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acústic Celler
Montsant 2017 Auditori

€ 49,25
/ € 295,50 (per doos van 6)

Acústic Celler
Montsant 2017 Auditori

€ 49,25
/ € 295,50 (per doos van 6)
Montsant is een van de jonge appellaties in de regio Catalunya en maakt onderdeel uit van het wijngebied Tarragona. De wijngaarden komen uit verschillende dorpen en liggen op een hoogte tussen de 300-700 meter. Acústic Celler is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan specifieke filosofie: nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Een stroom tegen modernisering en globalisering van internationale druivensoorten en modern wijnmaken? Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Wijn gemaakt van heel oude stokken. Geconcentreerde bijna inktachtige kleur. De aroma's in de neus zijn een mix van mineralen, menthol en zwarte olijven. Veel rood fruit (kersenpit). Totaal geen sporen van teveel hout. De vaten waren weinig getoasted. In de smaak is de wijn ontzettend krachtig, maar ook weer heel zacht. Fijne tannines. Smaakvolle en indrukwekkende wijn!!
Krachtig wild (haas), harde/pikante kazen, stoofschotels, wild zwijn, lamsbout met knoflook en rozemarijn.
€ 49,25
/ € 295,50 (per doos van 6)
Domein Acústic Celler
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2017
Bewaartermijn 2023 - 2028+
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Druif Garnacha
Inhoud 0.75 L

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief