Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acústic Celler
Montsant 2019 Acústic negre

€ 15,50 / € 186,00 (per doos van 12)

Acústic Celler
Montsant 2019 Acústic negre

€ 15,50 / € 186,00 (per doos van 12)
Montsant is een van de jonge appellaties in de regio Catalunya en maakt onderdeel uit van het wijngebied Tarragona. De wijngaarden komen uit verschillende dorpen en liggen op een hoogte tussen de 300-700 meter. Acústic Cellar is een privé project van Albert Jané. Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Zuivere licht kersenrode kleur met paarse schakering. Heerlijke geur van blauwe bessen en sap van rijpe kersen. Licht rokerig en mineraal. Zachte smaak in de mond. Rood en zwart fruit (bessen en bramen). Ook weer dat lekkere kruidige hout. Tabak. Oosters tintje! Zeer subtiel en zuiver. Verfijnde taninnes. 'Unplugged' en zonder make-up! Opvallend goed met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding!!
Kalfsniertjes van de grill. Lamsbout uit de oven. Merguezworstjes. Krachtig wild zoals haas. Oudere/belegen (Spaanse) kazen.
€ 15,50 / € 186,00 (per doos van 12)
Domein Acústic Celler
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijnen 2022 - 2026+
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Druif 70% Carignan (Samsó) en 30% Grenache (Garnatxa)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief