Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Ca'Rugate
Amarone della Valpolicella 2018 Punta 470

€ 47,50
/ € 285,00 (per doos van 6)

Ca'Rugate
Amarone della Valpolicella 2018 Punta 470

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Amarone della Valpolicella 2019 Punta 470
Dit domein, vernoemd naar de Cru Rugate, is in handen van de familie Tessarie die sinds 1981 wijnen onder deze naam op de markt brengen. Oorspronkelijk gespecialiseerd in het maken van Soave’s van top kwaliteit. Maar sinds 2001 is de vierde generatie , Michele Tessarie mede verantwoordelijk voor het bedrijf. Deze oenoloog zorgt voor verdere professionalisering en uitbouw. Onder zijn beheer worden ook een aantal hectare wijngaarden in het Valpolicella gebied aangekocht. Zo brengen ze naast hun Soave’s ook Valpolicella, Ripasso , Amarone op de markt. Sinds 2020 is het bedrijf biologisch gecertificeerd. Tegenwoordig is Ca ‘Rugate een begrip in de regio. Met zo’n 90 hectare aan eigen wijngaarden en een productie die tradities weet te respecteren en innovaties begrijpt. Allemaal wijnen met verfijning, precisie en ware identiteit van het terroir. Niet voor niets worden deze wijnen volop geroemd en beoordeeld in nationale (Gambero Rosso) en internationale pers( Decanter , James Suckling).
Druivenselectie uit Ca'Rugate haar eigen wijngaarden rondom de heuvels van Montecchia di Crosara. De druiven mogen ongeveer 4-5 maanden zachtjes drogen in goed geventileerde ruimtes, waarbij hun smaken, zoetheid en kleur worden geconcentreerd. Intens grenaatrood van kleur. Geconcentreerd aroma van blauwe bessen, zwarte bessen en rode kersen. Rijk palet aan smaken, met body en complexiteit, zeer mooi gebalanceerd en opwekkend met veel lengte.
Laten we zeggen, voor speciale gelegenheden! Aanbevolen bij diverse rood vleesgerechten, liefst geroosterd, maar ook stoofgerechten. En natuurlijk wild, wild, wild! Maar nog liever na het hoofdgerecht bij heel oude kazen. Drink het met vrienden. En mediteer...
Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Amarone della Valpolicella 2019 Punta 470
Domein Ca'Rugate
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2022 - 2026
Serveertemperatuur 15°C
Druif 45% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief