Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Calmel et Joseph
Languedoc 2021 AmsTramGram Les Sacrés Rebus Blanc

€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)

Calmel et Joseph
Languedoc 2021 AmsTramGram Les Sacrés Rebus Blanc

€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Wat is dit goed gemaakt zeg! Enerzijds is het verfrissend met tonen van citrus, maar tegelijkertijd sappig wit fruit, perziken, exotisch fruit en een hintje van anijs. Een slokje nodigt gelijk uit voor nog een slokje....
Aperitief, salade niçoise, vissoepje.
€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)
Domein Calmel et Joseph
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022 - 2024
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Grenache blanc, Roussanne, Viognier, Vermentino.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Calmel & Joseph

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief