Calmel et Joseph
Languedoc 2021 AmsTramGram Les Sacrés Rebus Blanc
€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)
Calmel et Joseph
Languedoc 2021 AmsTramGram Les Sacrés Rebus Blanc
€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Wat is dit goed gemaakt zeg! Enerzijds is het verfrissend met tonen van citrus, maar tegelijkertijd sappig wit fruit, perziken, exotisch fruit en een hintje van anijs. Een slokje nodigt gelijk uit voor nog een slokje....
Aperitief, salade niçoise, vissoepje.
Recensies
40% grenache blanc, 20% roussanne, 20% viognier, 20% vermentino; goed samengestelde blend, redelijk open geurwaaier, plezierig smaakpalet, fruitig, goede zuren, klein bittertje, zeer toegankelijk en doordrinkbaar, lekker op het terras of voor aan tafel, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Calmel & Joseph
Languedoc Roussillon / Frankrijk


Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Lees meer

.jpg)
