Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Michel Mallard
Corton Marechaudes Grand Cru 2011

€ 99,00 / € 594,00 (per doos van 6)

Domaine Michel Mallard
Corton Marechaudes Grand Cru 2011

€ 99,00 / € 594,00 (per doos van 6)
Het domein ligt in Ladoix-Serrigny, de noordelijkste appellation van de Côte de Beaune, zo beetje aan de voet van de Corton-heuvel. Ze bezitten zo’n 11 hectare met verschillende appellations in de omgeving van de Corton heuvel en een kleine wijngaard in de Côtes de Nuits, net over de “grens“ in Corgoloin. Michel heeft oenologie gestudeerd in Bordeaux en na zijn studie ervaring opgedaan in Bordeaux, de Roussillion en Australië. Met zijn kennis en gedrevenheid (Hij is ook de wijnmaker van Domaine d’Eugenie in Vosne-Romanée) zorgt Michel voor uitgebalanceerde wijnen. Er is veel respect voor de natuur en het bedrijf werkt bijna biologisch. Hij begrijpt dat elke oogst anders is en je hierop moet aanpassen bij het totale proces van groei, pluk, wijn maken en lagering. Zeker als je de expressies van de verschillende terroirs wil laten spreken. De wijnen krijgen een lange lagering mee en worden pas na zo’n 3 jaar op de markt gebracht. Het aandeel nieuw eiken is zo’n 70 % bij de Grand Crus ,50 % bij de 1er Crus en zo’n 20 procent bij de andere wijnen. Meestal met een medium toasting. Wijnen dus om langer weg te leggen.
Corton Les Marechaudes ligt vol op het oosten in de gemeente Aloxe Corton. Deze climat ligt eigenlijk tussen Aloxe Corton en Ladoix Serrigny in. Favoriete wijn. Prachtig jaargang. In de neus ontdekken we zwarte bessen, drop, kruidnagel en een minerale tint. Zeer overtuigende en volle smaak met fluwelen tannines. Krachtig. Veel lengte. Een grootse waardige wijn met veel harmonie. Laat zien wat grote wijnen op leeftijd kunnen.
Magret de Canard. Boeuf Bourguignon. Gebraden wild in rode wijnsaus. Lekker zwijntje à la crème de cassis. Pittige kazen.
€ 99,00 / € 594,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Michel Mallard
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2011
Bewaartermijnen 2022 - 2035
Serveertemperatuur 16-18°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief