Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Agnès Paquet
Santenay 1er Cru la Comme 2020 Blanc

€ 43,85 / € 526,20 (per doos van 12)

Domaine Agnès Paquet
Santenay 1er Cru la Comme 2020 Blanc

€ 43,85 / € 526,20 (per doos van 12)
Toen haar ouders hun oude wijngaard in Auxey-Duresses wilden verkopen, besloot Agnès Paquet om zelf wijnmaker te worden. Na een wijnopleiding en stages in het vak, begon ze haar domaine in de Côte d'Or, met haar eigen naam, stijl en visie. De wijngaarden (13 hectare) strekken zich uit over de Côte de Beaune en Hautes Côtes de Beaune voor wit en Auxey-Duresses, Pommard, Chassagne-Montrachet en St-Aubin 1er cru Les Perrières voor rood. Na jaren van vallen en opstaan in de biologische landbouw, besloot Agnès de sprong te wagen naar een (strenge) biologische certificering. Vanaf oogst 2021 mogen de wijnen het AB (Agriculture Biologique)-label dragen.
Santenay 1er cru La Comme ligt het meest oostelijk in de gemeente, op de grens met Chassagne Montrachet. Deze wijn is volledig gegist en opgevoed op eikenhouten vaten. Het is een nieuwe wijn van Agnes, ze heeft een nieuw contract afgesloten. Citroengeel van kleur. Wit fruit in de geur. Lekker crispy en spanning in de smaak. Goede wijn, voldoende lengte.
Gebakken forel met amandeltjes. Gestoomde garnalen. Tagiatelle met een saus van fruits de mer. Langoustine van de grill. Kipragout. Diverse kazen zoals Époisses, Camembert, Gruyère.
€ 43,85 / € 526,20 (per doos van 12)
Domein Domaine Agnès Paquet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2023 - 2027+
Serveertemperatuur 11-13°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Agnès Paquet

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Toen haar ouders hun oude wijngaard in Auxey-Duresses wilden verkopen, besloot Agnès Paquet om zelf wijnmaker te worden. Na een wijnopleiding en stages in het vak, begon ze haar domaine in de Côte d'Or, met haar eigen naam, stijl en visie. De wijngaarden (13 hectare) strekken zich uit over de Côte de Beaune en Hautes Côtes de Beaune voor wit en Auxey-Duresses, Pommard, Chassagne-Montrachet en St-Aubin 1er cru Les Perrières voor rood. Na jaren van vallen en opstaan in de biologische landbouw, besloot Agnès de sprong te wagen naar een (strenge) biologische certificering. Vanaf oogst 2021 mogen de wijnen het AB (Agriculture Biologique)-label dragen.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief