Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Castéra
Jurançon Moëlleux 2018 0.375 L

Half - 0.375 l
€ 10,50
/ € 126,00 (per doos van 12)

Domaine Castéra
Jurançon Moëlleux 2018 0.375 L

€ 10,50
/ € 126,00 (per doos van 12)
De Bearn is een regio met een sterke identiteit, gelegen tussen de Pyreneeën en de Atlantische oceaan, en waar men overvloedig het rugby beoefent en van heel lekker eten houdt. Ook ligt hier het bekende Zuid Franse wijngebied Jurancon, dat bekend staat vanwege haar excellente droge en ook zoete wijnen. Het Castéra-landgoed is in 1750 gecreëerd. De familie Lihour verwierf het pand in 1885. Al vijf generaties lang werken ze met veel passie, hier in de Pyreneeën, om onderscheidende wijnen te produceren. Na Pierrette en Christian is het nu Franck, die, met zijn eerdere ervaringen opgedaan over de hele wereld, zich in 2014 vestigde. Een gezond verstand en een sterk waarnemingsgevoel vormen de basis van zijn pure Jurancon wijnen.
Strogeel van kleur. Zuivere en rijpe geur. Exotisch fruit in de neus. Oranjebloesem. Geel fruit. Evenwichtig en verteerbaar in de smaak. krokant. Rijp geconfijt fruit. Bijna een soort mineralige zoetheid. Voldoende frisheid als tegenhanger. In de finale een zeer smakelijke bitter. Een meer als uitnodigende moelleux!
Apéritief. Terrine de foie gras. Kip curry! Canard a l'orange. Taart met rood fruit. Bavarois met frambozen en bessen. Crème brûlée of crème caramel. Kazen.
€ 10,50
/ € 126,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Castéra
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2021-2024
Serveertemperatuur 9-11°C
Druif Gros Manseng en Petit Manseng
Inhoud 0.375 L
Alcohol 13%

Domaine Castéra

Zuid-West / Frankrijk

Als wijnstreek is Jurançon (Zuidwest-Frankrijk) vooral bekend om z’n fantastische zoete wijnen maar er worden ook prachtige droge witte wijnen, onder label Jurançon Sec, gemaakt. Domaine Castéra, gelegen tussen de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan, is al sinds 1885 eigendom van de familie Lihour. De wijnmakersfamilie bezit twaalf hectare wijngaard op hellingen op een hoogte van driehonderd meter. Wijnbouw is hier gebaseerd op boerenverstand en op observaties van de wijnboer, met een gezonde balans tussen modern en traditioneel. Franck Lihour (vijfde generatie) maakt onderscheidende wijnen van de typische Jurançonrassen petit en gros manseng. Echte perceelcuvées die nadrukkelijk hun terroir laten spreken. Pittige, krachtige wijnen die lang bewaard kunnen worden en de naam dragen van hun terroir van oorsprong. In pure Jurançon-stijl, met een fris, elegant, gastronomisch profiel.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief