Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Cheveau
Pouilly Fuissé 2020 1er cru Chailloux

€ 42,75
/ € 256,50 (per doos van 6)

Domaine Cheveau
Pouilly Fuissé 2020 1er cru Chailloux

€ 42,75
/ € 256,50 (per doos van 6)
Rondom het gehucht Pouilly, in het hart van de appellatie Pouilly-Fuissé in de zuidelijke Bourgogne, strekken de wijngaarden van Domaine Cheveau zich uit over zo'n twintig hectare grond, van Davayé tot Saint-Amour in de Beaujolais. Dit is het verhaal van een familie die geworteld is in dit wereldberoemde herkomstgebied. Gepassioneerd door de diversiteit van de terroirs en de schatten die deze bevatten, hebben André Cheveau en zijn zoon Michel de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen van Pouilly-Fuissé nog verder weten te versterken.
Licht goudgeel van kleur. Mooie rijpe volle geur. Silex. Geel fruit. Boterig. Broodkruim. perzik en citrus. Zeer goede balans. Acacia en honing. Zachte en elegante aanzet in de mond. Smeuïg. Opulent en met structuur. Mineraal. Zeer delicate en verfijnde wijn!
Gegrilde kalfskotelet. Kippetje in de oven met zelfgemaakte frites. Risotto met morilles. Surf en turf? Kaasfondue. Verse geitenkaas.
€ 42,75
/ € 256,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Cheveau
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023 - 2030
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Cheveau

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Rondom het gehucht Pouilly, in het hart van de appellatie Pouilly-Fuissé in de zuidelijke Bourgogne, strekken de wijngaarden van Domaine Cheveau zich uit over zo'n twintig hectare grond, van Davayé tot Saint-Amour in de Beaujolais. Dit is het verhaal van een familie die geworteld is in dit wereldberoemde herkomstgebied. Gepassioneerd door de diversiteit van de terroirs en de schatten die deze bevatten, hebben André Cheveau en zijn zoon Michel de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen van Pouilly-Fuissé nog verder weten te versterken. Vandaag de dag hebben hun (klein)kinderen Julien, Nicolas en zijn vrouw Aurélie de fakkel overgenomen. Samen hebben ze het familie-erfgoed laten uitgroeien tot wat het nu is: een toonaangevend producent in de Mâconnais met een breed scala aan wijnen, wit en rood, van regionale appellations tot en met de premier cru’s van Pouilly-Fuissé.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief