Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Fondrèche
Ventoux 2021 rouge Le loup du Ventoux

€ 11,25 / € 135,00 (per doos van 12)

Domaine de Fondrèche
Ventoux 2021 rouge Le loup du Ventoux

€ 11,25 / € 135,00 (per doos van 12)
Domaine Fondrèche beschikt over 40 hectare. Met slim wijngaardmanagement zijn deze hectare onderverdeeld in 3 grote percelen, waarbij het terroir bepaalt welke druivensoorten waar staan. Hier wordt over het algemeen rode wijn geproduceerd. Sébastien Vincenti heeft zeer veel respect voor zijn natuurlijke omgeving. Zo is er de wil om tijdens alle productieprocessen voor de meest ecologische oplossing te kiezen. Op een authentieke manier werkt het wijngaardteam aan het produceren van wijnen die typisch zijn voor dit prachtige landschap!
Een super geslaagde blend van Grenache en Syrah waarbij de percelen gelegen zijn op een hoogte van 200 tot 400 meter (zand, klei en kalksteen). Deze Ventoux is meer op finesse gemaakt dan op kracht en concentratie. Boordevol vers rood fruit met delicate geroosterde tonen. In de mond aangenaam soepel en ongecompliceerd met zeer fijnkorrelige tannines en een lichte mineraliteit. Pure verwennerij dit.
Konijn met olijven en zwarte pruimen. Kleine lamskoteletjes van de grill met knoflook en tijm. T-bone. Paddenstoelen. Hardere koe- en schapenkazen
€ 11,25 / € 135,00 (per doos van 12)
Domein Domaine de Fondrèche
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijnen 2022-2025
Serveertemperatuur 16°C
Druif Grenache, Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine de Fondrèche

Rhône Zuid / Frankrijk

Domaine de Fondrèche ligt aan de voet van de Mont Ventoux, op enkele kilometers afstand van Carpentras. Het omvat veertig hectare wijngaard, verdeeld over drie grote percelen, gedefinieerd aan de hand van hun productiedoelstellingen. Het historische plateau van Fondrèche wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van rode wijnen. De bodem, die bestaat uit oude alluviale afzettingen, is zeer stenig met de typische gallets (rolkeien), vuursteen, kristallijn en kalkhoudend aan de oppervlakte. Luchtstromen en sterke thermische amplitudes kenmerken deze plek, waardoor het mogelijk is diepe wijnen met een minerale structuur te produceren. De twee andere percelen zijn bestemd voor de productie van roséwijnen (op de zand/slibbodems) en wit (op de kalkbodems). De unieke bodems en omstandigheden zorgen voor wijnen met een heerlijke frisheid, veel finesse en bescheiden alcoholpercentages.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief