Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de la Ferté
Givry 2020 rouge

€ 30,50 / € 183,00 (per doos van 6)

Domaine de la Ferté
Givry 2020 rouge

€ 30,50 / € 183,00 (per doos van 6)
Het kleine Domaine de la Ferté in Givry omvat 6 hectare wijngaard waarvan één hectare Premier Cru La Servoisine. De percelen liggen dicht bij elkaar, bijzonder goed gesitueerd binnen de appellation. Onder leiding van oenoloog en chef de culture (‘wijngaardmanager’) Enrico Peyron wordt op duurzame wijze geteeld met spaarzaam gebruik van fytosanitaire middelen. Domaine de la Ferté neemt het risico te wachten op optimale rijpheid van de vrucht, wanneer de pitten bijna barsten en al hun bitterheid hebben verloren. De meeste wijnen rijpen in eikenhouten vaten (ongeveer 18 maanden), waarvan elk jaar een kwart wordt vervangen. De wijnen worden gebotteld terwijl ze nog hun primaire aroma's van fruit en bloemen hebben.
Een rode Givry village, uit de wijngaard Chanevarie (1,7 ha) die een uitstekende ligging geniet, zuid-oost, ingeklemd tussen de premier crus Marole, Servoisine en Cellier aux Moines. Fonkelend lichtrood van kleur met paarse schakering. Aangename neus met veel rood fruit zoals wilde aardbei en framboos. Levendige, frisse en fruitgedreven aanzet in de mond met vriendelijke tannine. Het is een echte plezierwijn, een charmeur en goed verteerbaar.
Fondue van rundvlees. Kalfsentrecote met morilles. Gegrild stukje rundvlees! Kwartel gevuld met Champignons. Camembert geaffineerd met Calvados.
€ 30,50 / € 183,00 (per doos van 6)
Domein Domaine de la Ferté
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2023-2028
Serveertemperatuur 14-15°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol %

Domaine de la Ferté

Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk

Het kleine Domaine de la Ferté in Givry omvat 6 hectare wijngaard waarvan één hectare Premier Cru La Servoisine. De percelen liggen dicht bij elkaar, bijzonder goed gesitueerd binnen de appellation. Onder leiding van oenoloog en chef de culture (‘wijngaardmanager’) Enrico Peyron wordt op duurzame wijze geteeld met spaarzaam gebruik van fytosanitaire middelen. Domaine de la Ferté neemt het risico te wachten op optimale rijpheid van de vrucht, wanneer de pitten bijna barsten en al hun bitterheid hebben verloren. De meeste wijnen rijpen in eikenhouten vaten (ongeveer 18 maanden), waarvan elk jaar een kwart wordt vervangen. De wijnen worden gebotteld terwijl ze nog hun primaire aroma's van fruit en bloemen hebben.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief