Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de la Grand Cour
Chenas 2020 En Papolet

€ 24,50 / € 294,00 (per doos van 12)

Domaine de la Grand Cour
Chenas 2020 En Papolet

€ 24,50 / € 294,00 (per doos van 12)
Domaine de la Grand'Cour is één van de oudste domeinen in Fleurie (Beaujolais). Dit familiebezit, inmiddels gerund door de vijfde generatie van de familie Dutraive, produceert wijnen van gamay noir à jus blanc (kort: gamay) in twee appellations: Fleurie (9,7 hectare) en Brouilly (1,8 hectare). De wijnen, gecertificeerd als vins biologiques, worden op traditionele wijze gemaakt, zonder chemische meststoffen of onkruidverdelgers, zonder filtering of zwavel en rijpen in rvs en eiken vaten. Prachtige authentieke wijnen die het land en het werk van de wijnboer volop tot uiting laten komen. Het is dit soort wijnen dat de indrukwekkend hoge kwaliteit van dit – lange tijd ondergewaardeerde –wijngebied laat zien.
Chenas is de kleinste cru in de Beaujolais. Afkomstig uit de lieu dit "En Papolet". Lichtrode bijna tranparante kleur met paarse schakering. Aromatische neus. Veel rood fruit (rode bessen). Floraal. Kruidig. Mineraal. De aanzet in de mond is vol met in de smaak veel rood fruit, soepele tannines, en zelfs iets van natte steen. Verteerbare wijn met een bijna vin nature- achtige impressie. Licht gekoeld serveren.
Breed inzetbaar in de serieuze gastronomie. Hardere geitenkazen, Tomme de Savoie, Reblochon, Saint-Nectaire of Brie. Aanbevolen bij kalfsvlees (van ribeye tot vitello tonnato) of lichter wild en gevleugelte (patrijs, parelhoender).
€ 24,50 / € 294,00 (per doos van 12)
Domein Domaine de la Grand Cour
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2021 - 2024
Serveertemperatuur 15-17°C
Druif Gamay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine de la Grand'Cour

Beaujolais / Frankrijk

Domaine de la Grand'Cour is één van de oudste domeinen in Fleurie (Beaujolais). Dit familiebezit, inmiddels gerund door de vijfde generatie van de familie Dutraive, produceert wijnen van gamay noir à jus blanc (kort: gamay) in twee appellations: Fleurie (9,7 hectare) en Brouilly (1,8 hectare). De wijnen, gecertificeerd als vins biologiques, worden op traditionele wijze gemaakt, zonder chemische meststoffen of onkruidverdelgers, zonder filtering of zwavel en rijpen in rvs en eiken vaten. Prachtige authentieke wijnen die het land en het werk van de wijnboer volop tot uiting laten komen. Het is dit soort wijnen dat de indrukwekkend hoge kwaliteit van dit – lange tijd ondergewaardeerde – wijngebied laat zien.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief