Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Deux Roches
Mâcon La Roche Vineuse 2021 Sur le Fil

€ 18,00
€ 14,40
/ € 172,80 (per doos van 12)

Domaine des Deux Roches
Mâcon La Roche Vineuse 2021 Sur le Fil

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Mâcon La Roche Vineuse 2022 Sur le Fil
De geschiedenis van dit domein gaat terug naar begin 19e eeuw, naar Joanny Collovray, die een paar wijngaarden bezat rondom Davayé. Generaties later hebben de Collovrays de Terriers ontmoet en samen creëerden ze het domein Deux Roches in 1986. Het hart van hun wijnen uit de Bourgogne is het grote aanbod aan Saint Verans, Mâcons en Fuissés. Hoog niveau tegen zeer redelijke prijzen.
Geconcentreerd licht goudgeel van kleur. Wijn geurt heerlijk naar wijngaardfruit en iets van witte peper. De aanzet in de mond is dik en sappig. Ook ontdekken we iets van honing en bloemen. Uitnodigend en rond met veel verschillende smaakjes. Een heel plezierige wijn, smakelijk en lekker drinkbaar...... van begin tot eind. Een zeer goede aanwinst op dit domein.
Blanquette de Veau. Poulet de Bresse met crème saus. Dorade filet. Zeebaars uit de oven met zeekraal.
Reviews
De Grote Hamersma 9-/10

T op het etiket. Collovray en Terrier. Twee zwagers maken Deux Roches. Vooral die laatste schijnt erg vasthoudend te zijn als het gaat om het maken van een goede bourgogne. Rijk, gul en rijp uit het zuidelijkste puntje van de regio waar de zuidelijke zon al een wat nadrukkelijker rol opeist. Zodoende mollig geel fruit, een spat exotisch, wat banketbakkersroom, een snufje kaneel en een fijne afdronk die maar geen afscheid kan nemen.

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Mâcon La Roche Vineuse 2022 Sur le Fil
Domein Domaine des Deux Roches
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022 - 2026
Serveertemperatuur 11-13°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Deux Roches

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Het wijngoed ligt in Davayé, met adembenemend uitzicht op de rotsen – 'deux roches' – van Solutré en Vergisson, uniek geologisch erfgoed van de zuidelijke Mâconnais. Al meer dan dertig jaar produceren de families Collovray en Terrier hier samen elegante witte wijnen met een typische mineraliteit, in de appellations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Mâcon-Villages, Mâcon-la-Roche-Vineuse en Viré-Clessé. Het wijnbedrijf, opgericht door jeugdvrienden Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, wordt beschouwd als de locomotief van de AOC Saint-Véran en behoort tot de topproducenten van deze streek. De wijngaarden van Deux Roches, verspreid over de hellingen van Vergisson en Solutré, leveren de meest fantastische Saint-Vérans, Mâcons en Fuissés tegen heel redelijke prijzen.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief