Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Deux Roches
Saint Véran 2021 Chatenay

€ 20,35 / € 244,20 (per doos van 12)

Domaine des Deux Roches
Saint Véran 2021 Chatenay

€ 20,35 / € 244,20 (per doos van 12)
De geschiedenis van dit domein gaat terug naar begin 19e eeuw, naar Joanny Collovray, die een paar wijngaarden bezat rondom Davayé. Generaties later hebben de Collovrays de Terriers ontmoet en samen creëerden ze het domein Deux Roches in 1986. Het hart van hun wijnen uit de Bourgogne is het grote aanbod aan Saint Vérans, Mâcons en Fuissés. Hoog niveau tegen zeer redelijke prijzen.
Fraaie witgouden kleur. Elegante, koele neus. Zuiver met iets van brioche, limoen en witte bloemen. Verteerbaar en elegant met een fraaie natuurlijke frisheid. Typisch Bourgogne vol verfijning, zonder overextractie. Aangename wijn met een zeer goede doordrinkfactor.
Aperitief. Stevige vissoorten (tarbot). Kalfsvlees in een roomsaus met morilles. Hardere geitenkazen. Saint Marcellin.
€ 20,35 / € 244,20 (per doos van 12)
Domein Domaine des Deux Roches
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijnen 2023 - 2027
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L

Domaine Deux Roches

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Het wijngoed ligt in Davayé, met adembenemend uitzicht op de rotsen – 'deux roches' – van Solutré en Vergisson, uniek geologisch erfgoed van de zuidelijke Mâconnais. Al meer dan dertig jaar produceren de families Collovray en Terrier hier samen elegante witte wijnen met een typische mineraliteit, in de appellations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Mâcon-Villages, Mâcon-la-Roche-Vineuse en Viré-Clessé. Het wijnbedrijf, opgericht door jeugdvrienden Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, wordt beschouwd als de locomotief van de AOC Saint-Véran en behoort tot de topproducenten van deze streek. De wijngaarden van Deux Roches, verspreid over de hellingen van Vergisson en Solutré, leveren de meest fantastische Saint-Vérans, Mâcons en Fuissés tegen heel redelijke prijzen.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief