Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine François Raquillet
Bourgogne Pinot Noir 2020

€ 22,50
/ € 270,00 (per doos van 12)

Domaine François Raquillet
Bourgogne Pinot Noir 2020

€ 22,50
/ € 270,00 (per doos van 12)
De AOC Mercurey is een van de grootste herkomstgebieden binnen de Côte Chalonnaise en tegelijkertijd het kloppend hart van dit wijngebied. In de wijngaarden rond het dorpje Mercurey vind je de nodige variatie wat betreft bodemgesteldheid, ligging, hoogte en blootstelling aan het zonlicht. ‘Terroir’ weegt dus zwaar. Wijnen met Mercurey op het etiket zijn dan ook nauwelijks onder een hoed te vangen. De beste zijn stevig, genereus en met de nodige finesse. Vooral de premier crus zijn uitstekende bewaarwijnen.
Jeugdige rode kleur met paarse schakering. Een klassieker. In de neus domineert het frisse fruit (kersen). Ook wat gedroogde kruiden en een minerale ondertoon. Rozenblad. Serieuze en gestructureerde wijn. Klein rood fruit in de mond. Frisse zuren. Wijn met een optimale prijs/kwaliteit verhouding
Gegrilde rode vleessoorten (entrecôte). Oeufs en meurette. Jambon persillé. Niet te sterke kazen.
€ 22,50
/ € 270,00 (per doos van 12)
Domein Domaine François Raquillet
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2021 - 2025
Serveertemperatuur 14 à 16 °C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,4%

Domaine François Raquillet

Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk

De AOC Mercurey is een van de grootste herkomstgebieden binnen de Côte Chalonnaise en tegelijkertijd het kloppend hart van dit wijngebied. In de wijngaarden rond het dorpje Mercurey vind je de nodige variatie wat betreft bodemgesteldheid, ligging, hoogte en blootstelling aan het zonlicht. ‘Terroir’ weegt dus zwaar. Wijnen met Mercurey op het etiket zijn dan ook nauwelijks onder een hoed te vangen. De beste zijn stevig, genereus en met de nodige finesse. Vooral de premier crus zijn uitstekende bewaarwijnen. François Raquillet, vigeron met een familiegeschiedenis van maar liefst 11(!) generaties wijnbouw van vader op zoon, nam het familiedomein in Mercurey in 1990 over, samen met zijn vrouw Emmanuelle. Als liefhebber van wijnstokken en druiven (en golf!), slaagt François erin het domein elk jaar naar het allerhoogste niveau te tillen. Sinds oogst 2018 is ook dochter Jeanne in het bedrijf gestapt. Samen exploiteert de familie Raquillet 14 hectare wijngaard en maakt hiervan een indrukwekkend gamma witte en rode wijnen met persoonlijkheid en precisie.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief