Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Quincy blanc 2021 Terrasse des Grands Hommes

€ 18,00
/ € 108,00 (per doos van 6)

Domaine Henri Bourgeois
Quincy blanc 2021 Terrasse des Grands Hommes

€ 18,00
/ € 108,00 (per doos van 6)
De Quincy is één van die wijnen die onder kenners al jaren te boek staat als een betaalbare Sancerre vervanger. En terecht! Hoewel de wijnen natuurlijk niet 100% vergelijkbaar zijn, is er veel voor te zeggen. Als je dan ook nog beschouwt dat Henri Bourgeois, sinds jaar en dag onze Sancerre leverancier, óók deze Quincy maakt, dan is deze wijn zeker het proberen waard.
Bleek-gouden gewaad. Delicate citrus- en witte bloemenaroma's. Fris en monter, rond op het gehemelte. De Terrasse des Grands Hommes is een goed uitgebalanceerde wijn. De fruitige en zeer aromatisch aspecten complementeren zijn fijne en elegante structuur.
Visgerechten, schaal- en schelpdieren, Crottin de Chavignol
€ 18,00
/ € 108,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 10°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Sauvignon
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief