Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Huet
Vouvray 2018 Le Mont Moëlleux

€ 39,50 / € 474,00 (per doos van 12)

Domaine Huet
Vouvray 2018 Le Mont Moëlleux

€ 39,50 / € 474,00 (per doos van 12)
Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, héél precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.
Van 25 jaar oude Chenin stokken die in de groene klei staan met kalkstenen en silex.Helder geel met een gouden waas. Geur van rijp wit fruit, lentebloemen. Onmiskenbare mineraliteit met een lik honing. Ondanks zijn rijkdom prachtig droog met een eindeloze finale. Topreferentie voor Vouvray.
Gebakken of gepocheerde snoekbaars. Kalfslende met morilles. Harde geitenkaasjes of een lichte Bleu.
Recensies
95/100

The 2018 Vouvray Le Mont Moelleux is clear, deep, pure and flinty on the intense but fine and coolish-mineral nose. Very distinctive! Lush and intense but also pure, vital and tensioned on the palate, this elegant and seductive Le Mont offers a straightforward drive and a highly complex and energetic finish with grip and great mineral tension. A gorgeous, crystalline, persistently salty and tightly woven Chenin with great complexity and energy. Very attractive already today!

€ 39,50 / € 474,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Huet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2018
Bewaartermijnen 2019 - 2030+
Serveertemperatuur 11 à 13°C
Druif Chenin Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%

Domaine Huet

Loire / Frankrijk

Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, heel precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief