Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Nicolas Maillet
Mâcon Verzé 2019 le Chemin Blanc

€ 27,75
/ € 333,00 (per doos van 12)

Domaine Nicolas Maillet
Mâcon Verzé 2019 le Chemin Blanc

€ 27,75
/ € 333,00 (per doos van 12)
Bevlogen, talentvolle wijnmaker en rising star Nicolas Maillet maakt steeds meer naam met zijn prachtige Mâcon Verzé-wijnen. Na zijn studies landbouwtechniek en oenologie nam hij het familiedomein over, dat hij eerst naar een biologische en later naar een biodynamische werkwijze omschakelde. Hij maakt volbloed chardonnaywijnen met veel rijp fruit (peer, abrikoos, perzik) en een mooie zijdeachtige textuur. De terroirs van Maillet combineren het fruitige van de chardonnaydruif met een mooie, onderliggende mineraliteit.
Reviews
The Wine Advocate 91/100

From a parcel of 80-year-old vines, the 2019 Mâcon-Verzé Le Chemin Blanc mingles notes of pear, yellow orchard fruit and white flowers in an inviting bouquet. Medium to full-bodied, saline and concentrated, it's the most tightly wound wine in the range and will merit a year or two of bottle age.

€ 27,75
/ € 333,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Nicolas Maillet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2022-2025
Serveertemperatuur 11 à 13°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Nicolas Maillet

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Bevlogen, talentvolle wijnmaker en rising star Nicolas Maillet maakt steeds meer naam met zijn prachtige Mâcon Verzé-wijnen. Na zijn studies landbouwtechniek en oenologie nam hij het familiedomein over, dat hij eerst naar een biologische en later naar een biodynamische werkwijze omschakelde. Hij maakt volbloed chardonnaywijnen met veel rijp fruit (peer, abrikoos, perzik) en een mooie zijdeachtige textuur. De terroirs van Maillet combineren het fruitige van de chardonnaydruif met een mooie, onderliggende mineraliteit. Oude wijnstokken (80+ jaar) en beperkte opbrengsten accentueren het intens rijpe fruit en de fluwelige textuur die Macôn-Verzé typeren. Maillet staat vooral voor mineraliteit, frisheid, puurheid, precisie. Er wordt geen hout gebruikt, de wijnen vergisten en rijpen uitsluitend op rvs-vaten. Die gisting is lang en traag, soms wel maandenlang. Zo ontstaat de unieke Maillet-signatuur van authentieke chardonnays die rijp en zacht smaken, met mineralige, bijna zilte tonen. Een heel aparte smaakervaring.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief