Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine R. Demougeot
Pommard Les Vignots 2018

€ 65,50 / € 786,00 (per doos van 12)

Domaine R. Demougeot
Pommard Les Vignots 2018

€ 65,50 / € 786,00 (per doos van 12)
Rodolphe Demougeot kreeg het vak met de paplepel ingegoten: zijn grootouders, zelf wijnboeren, namen hem als kind al mee naar de wijngaard. In 1992 begon hij z’n eigen wijnbedrijf in Meursault, met drie hectare wijngaard, in de Hautes-Côtes de Beaune, Pommard en Beaune. Nu omvat het domein bijna acht hectare, uitgebreid met percelen in de gemeenten Savigny-les-Beaune, Monthélie en Meursault. Hij werkt volgens de 'culture raisonnée' oftewel: zo biologisch mogelijk zonder helemaal biologisch gecertificeerd te zijn. Principes uit de biologische en biodynamische wijnbouw worden veelvuldig toegepast. Rodolphe luistert naar zijn wijnstokken en bedient ze op hun wenken. Alles voor gezonde, optimaal rijpe druiven. Per oogstjaar wordt bepaald welke vinificatietechnieken worden gebruikt. Doel is altijd die pure, elegante stijl, waarin het terroir volledig tot z’n recht komt.
Hazenpeper, ree met Grand Veneur-saus, Livarot
€ 65,50 / € 786,00 (per doos van 12)
Domein Domaine R. Demougeot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijnen 2019 - 2028
Serveertemperatuur 14 à 16 °C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Rodolphe Demougeot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Rodolphe Demougeot kreeg het vak met de paplepel ingegoten: zijn grootouders, zelf wijnboeren, namen hem als kind al mee naar de wijngaard. In 1992 begon hij z’n eigen wijnbedrijf in Meursault, met drie hectare wijngaard, in de Hautes-Côtes de Beaune, Pommard en Beaune. Nu omvat het domein bijna acht hectare, uitgebreid met percelen in de gemeenten Savigny-les-Beaune, Monthélie en Meursault. Hij werkt volgens de 'culture raisonnée' oftewel: zo biologisch mogelijk zonder helemaal biologisch gecertificeerd te zijn. Principes uit de biologische en biodynamische wijnbouw worden veelvuldig toegepast. Rodolphe luistert naar zijn wijnstokken en bedient ze op hun wenken. Alles voor gezonde, optimaal rijpe druiven. Per oogstjaar wordt bepaald welke vinificatietechnieken worden gebruikt. Doel is altijd die pure, elegante stijl, waarin het terroir volledig tot z’n recht komt. 

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief