Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Yves Cuilleron
Condrieu 2021 les Chaillets

€ 50,00 / € 300,00 (per doos van 6)

Domaine Yves Cuilleron
Condrieu 2021 les Chaillets

€ 50,00 / € 300,00 (per doos van 6)
Alweer de derde generatie wijnmaker. Het domaine is in het bezit van de familie sinds 1920. Opgezet door Yves' overgrootvader Claude. Absoluut samen met François Villard één van de de grootste talenten in de Noord Rhône. Yves Cuilleron heeft één adagium:...zo rijp mogelijke druiven plukken! Dit vertaalt zich in al zijn wijnen.
Helder geel met een groene zweem. Uitbundige en complexe wijn, met rijp geel fruit, mooie, bloemige noten en zoete specerijen. Rond en krachtig. Abrikoos. Evenwichtig. De mineraliteit van deze wijn geeft deze een indrukwekkende lengte. Jong drinkbaar. Van een ongekende schoonheid
Krab en kreeft gaan vol overtuiging dit huwelijk in, maar ook gerechten met een milde curry-touch.
Recensies
16

Tasted blind. Subtle smoke on the nose. The palate has good intensity of peach and apricot with a phenolic weight behind it. There is decent concentration and an oily, broad finish. (AC)

€ 50,00 / € 300,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Yves Cuilleron
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijnen 2024-2029+
Serveertemperatuur 12-14°C
Druif Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%
Recensies

Domaine Yves Cuilleron

Rhône Noord / Frankrijk

Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief