Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Yves Cuilleron
IGP Collines Rhodaniènnes 2021 Syrah les Candives

€ 19,25
/ € 115,50 (per doos van 6)

Domaine Yves Cuilleron
IGP Collines Rhodaniènnes 2021 Syrah les Candives

€ 19,25
/ € 115,50 (per doos van 6)
Yves Cuilleron heeft een slogan:...zo rijp mogelijke druiven plukken! Alweer de derde generatie wijnmaker. Absoluut één van de toppers in de Noord Rhone. Groots, ook qua omvang. Deze topspecialist in witte wijn bewijst met de Candives (een lokale benaming van de Syrah) dat hij ook in rood meer dan behoorlijk uit de voeten kan. 8 maanden opvoeding op barrique.
Donker, intens paarsrood van kleur. In de neus de typische Syrah kenmerken; rijp rood fruit, bergamot en pepers. Olijfjes. Ruikt zeer overtuigend en volwassen. De aanzet in de mond is heel zacht en rond. Meteen ook dat pepertje en lichte kruidigheid. Hoge fruit intensiteit, elegantie en vooral ook heel sappig en krokant. Een ander en fluweler mondgevoel als voorgaande jaren.
Lamskoteletjes met tijm en knoflook, patrijs met linzen uit Puy, hardere schapenkaasjes uit de Pyreneën
€ 19,25
/ € 115,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Yves Cuilleron
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022 - 2026
Serveertemperatuur 15 à 17°C, decanteren
Druif Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%

Domaine Yves Cuilleron

Rhône Noord / Frankrijk

Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief