Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Dominique Gallois
Gevrey Chambertin vieilles vignes 2019

€ 58,00 / € 348,00 (per doos van 6)

Domaine Dominique Gallois
Gevrey Chambertin vieilles vignes 2019

€ 58,00 / € 348,00 (per doos van 6)
Het was de overgrootvader van Dominique die een huis bouwde met kelders. Dominique is de eerste die de wijn maakt en ook zelf verkoopt. Het is een bescheiden domein qua grootte (4 ha), maar men produceert topwijnen. Zijn Crus zijn Petits Cazetiers, Combe aux Moines en Charmes Chambertin Grand Cru. De druiven zijn voor een groot deel ontsteeld, maar hij gebruikt ook tot 20% volledige trossen. Opgevoed op Allier eiken met medium toast. Klassieke en hoogwaardige stijl voor de midden- en lange termijn. Respect en bescheidenheid staan hier hoog in het vaandel.
De Gevrey Chambertin village is normaal een blend van 10 verschillende wijngaarden in en rondom het dorp. Dominique heeft gekozen in 2019 om de village te splitsen in La Justice en de vieilles vignes cuvee. Deze vieilles vignes cuvee is dus een blend van wijngaarden o.a. uit het noordelijk deel van het dorp en uit Brochon. En vaak is de leeftijd van de wijnstokken gemiddeld 50 jaar. Donkerrood paars van kleur. Verfrissende en elegante aroma's in de neus met zowel rood als zwart fruit. Licht aardse tonen. Kruidigheid van het hout. In de mond structuur en textuur. Gebalanceerd en heerlijke aroma's. Exceptioneel goede wijn!
Bij stoofschotels van lamsvlees, bourgondische kazen. (Varkens)gebraad, patrijs of ander klein gevogelte.
Recensies
91

A wonderfully fresh, cool and airy nose reflects notes of pretty red and dark berries, spice and plenty of earth character. The delicious middle weight flavors possess a caressing texture thanks mainly to the relatively fine-grained tannins shaping the balanced if mildly rustic finale that firms up noticeably as it sits on the palate. This is exceptionally very good for its level and highly recommended.

€ 58,00 / € 348,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Dominique Gallois
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijnen 2024 - 2030
Serveertemperatuur 15-17°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%
Recensies
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief