Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Clos des Centenaires
Côtes du Rhône blanc 2021 Rive Droite

€ 11,25
€ 9,00
/ € 54,00 (per doos van 6)

Clos des Centenaires
Côtes du Rhône blanc 2021 Rive Droite

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Côtes du Rhône blanc 2022 Rive Droite
De wijngaarden van Clos des Centenaires liggen op minder dan twee kilometer van het natuurreservaat Petite Camargue en op minder dan twintig kilometer van de Middellandse Zee. De noordelijke Mistralwind en de thermische winden (zuidelijke, zuidwestelijke en de zeebries) bevorderen een vroege ontluiking en zeer gematigde zomers. Dat verzekert een lange, zachte rijping van de druiven. De wijnen die hier vandaan komen hebben dan ook soepele tannines, veel frisheid en toch die mooie, volle rijpheid. Le Clos des Centenaires is het resultaat van de ontmoeting tussen twee wijnmakers, Luc Baudet en Bruno Francois, die besloten hun passie voor ambachtelijke wijnen en de zuidelijke Rhône te bundelen. Met uitzicht op de Middellandse Zee en de meren van de Petite Camargue produceren ze een reeks authentieke, intense gastronomische wijnen op het achttiende-eeuwse landgoed Haute Bergerade, in een vallei tussen eeuwenoude olijfbomen en majestueuze eiken, waar de natuur en het verstrijken van de tijd een nieuwe betekenis krijgen.
Een witte Cotes du Rhone van de rechteroever, vandaar de naam Rive Droite. En van bijna 100% Grenache blanc. Dat is uniek. De bodem markeert de wijn (villafranchien / galets roulés / rolkeien). Lichtgeel van kleur. Fijn aromatisch qua geur met iets van citrus, verse amandel en witte bloemen. In de smaak lekker fris, uitnodigend, sappig en mineraal. Een uitstekende "hors categorie" witte Rhone.
Gegrilde mulfilet. Inktvis. Geitenkaas.
Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Côtes du Rhône blanc 2022 Rive Droite
Domein Clos des Centenaires
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2024
Serveertemperatuur 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif 90% Grenache blanc, 10% Roussanne.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Le Clos des Centenaires

Rhône Zuid / Frankrijk

De wijngaarden van Clos des Centenaires liggen op minder dan twee kilometer van het natuurreservaat Petite Camargue en op minder dan twintig kilometer van de Middellandse Zee. De noordelijke Mistralwind en de zuidelijke thermische winden zorgen hier voor gematigde zomers en een vroege ontluiking van de druivenplant. Dat verzekert een lange, zachte rijping van de druiven. De wijnen die hier vandaan komen hebben daardoor fluwelen tannines, veel frisheid en toch die mooie, volle rijpheid. EX IUSTA CAUSA PATIENTIA NATUS EST is dan ook het motto van het wijngoed: Geduld geboren uit een waardige zaak. Wijnmakers Luc Baudet en Bruno François maken dankbaar gebruik van de vele natuurlijke rijkdommen van dit zuidelijkste puntje Rhônevallei: naast een mild zeeklimaat ook goed gedraineerde bodems, de typische galets roulés uit de Rhône van drie miljoen jaar geleden, alluviale zanden en rode klei. Uitstekende omstandigheden voor de diepgewortelde, sterke wijnstokken van Clos des Centenaires, die hier – op hun eigen tempo – heerlijk complexe wijnen voortbrengen.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief