Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Robert Weil
Rheingau 2020 Riesling Sekt Brut

€ 33,50 / € 201,00 (per doos van 6)

Weingut Robert Weil
Rheingau 2020 Riesling Sekt Brut

€ 33,50 / € 201,00 (per doos van 6)
Wijngoed opgericht in 1875, opgericht door Dr. Robert Weil, die professor Duits was op de Sorbonne in Parijs maar deze stad moest verlaten vanwege de Frans-Pruissische oorlog (1870/1871). Eenmaal aangekomen in Kiedrich heeft hij met visie zijn wijngoed uitgebreid door in beginsel ook 2 lokale wijnbedrijven erbij te kopen en enkele wijngaarden van de graaf Furstenberg! Internationaal erkend als wereldtop!!
Lichtgeel van kleur met grijze schakering. Fijne pareling in het glas. Getypeerde Riesling smaak. Geur van appels en peer. Mooie Riesling toon. Zeer vineus. Fijne mousse. Fruit domineert, maar ook veel terroir. Volwaardig alternatief voor Champagne. Zijdezacht, goede lengte en blijft hangen. Amandel.
Aperitief. Sushi, kreeft. Vispaté met dille-roomsaus.
€ 33,50 / € 201,00 (per doos van 6)
Domein Weingut Robert Weil
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2023 - 2028
Serveertemperatuur 8ºC
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%

Weingut Robert Weil

Rheingau / Duitsland

Rheingau, land van de koninklijke rieslingdruif. Op de droge, stenige hellingen met zuidelijke zonexpositie van dit wijngebied stijgt de soort tot grote hoogten. De gebruikelijke lange rijpingsperiode van de druif wordt benut voor de vorming van de fijnste fruitzuren en sappigste aroma’s. Weingut Weil – in 1875 opgericht door Dr. Robert Weil, professor Duits op de Sorbonne in Parijs – bezit wijngaarden die behoren tot de mooiste percelen van de Rheingau: de Kiedrich Turmberg en de Kiedrich Gräfenberg. Ze staan aangeplant met uitsluitend rieslingdruiven. Hellingshoeken kunnen oplopen tot wel zestig procent, dus hier wordt met de hand geplukt. De selectie van de druiven is uiterst kritisch: er kunnen wel 17 verschillende plukmomenten zijn in de wijngaarden. Al die moeite is niet voor niets: de Weil-rieslings zijn droog, bronwaterfris en mineralig. De balans tussen de rieslingzuren en de natuurlijke restsuiker maakt de wijnen ongelofelijk spannend en aantrekkelijk.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief