Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Pecchenino
Dogliani Superiore 2020 Sirì D'Jermu

€ 20,50 / € 123,00 (per doos van 6)

Pecchenino
Dogliani Superiore 2020 Sirì D'Jermu

€ 20,50 / € 123,00 (per doos van 6)
De Pecchenino-wijn dateert uit het einde van de jaren 1700 en is altijd al een familiebedrijf geweest, waarbij het bedrijf al generaties lang van vader op zoon werd overgedragen. Sinds het begin van de jaren 1970 telt het domein 25 hectare, waarvan 22 hectare zijn aangeplant in de gemeente van Dogliani en 3 in Montforte d'Alba. Het gebied van Dogliani is bijzonder geschikt voor de teelt van de druif Dolcetto. 70% van de wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant met Dolcetto, terwijl de rest beplant is met Barbera, Nebbiolo, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Monforte d'Alba is een van de belangrijkste gebieden voor de productie van Barolo, onder andere in San Giuseppe, waar de 'Le Coste' wijn wordt geproduceerd, en in Bussia, voor de 'Bussia Corsini'. De filosofie van het domein is gericht op het produceren van hoge kwaliteitswijn en dankzij jarenlange ervaring zijn de vinificatietechnieken die het meest geschikt zijn voor hun wijnen overgenomen. Dé referentie van de Dogliani!
Single vineyard wijn opgevoed op grote houten vaten. Daarmee zijn de tannines iets ronder en blijft het fruit bewaard. Siri D'Jermu heeft een jeugdige roodpaarse kleur. Karakteristieke neus met iets meer kruidigheid van het hout, tannines en veel rood fruit. Floraal. In de smaak ontdekken we blauwe bessen, kersen en wat pruimen. Bijna fluwelen aanzet. Veel sap en rondheid. Krachtig. Mineraal. Koffie. Fijne lengte in de afdronk. Completer dan de basis Dogliani en breder gastronomisch inzetbaar.
Diner- en wildwijn bij alle krachtige hoofdgerechten van lamsvlees, entrecote, kalfschenkel tot hazenrugfilet.
€ 20,50 / € 123,00 (per doos van 6)
Domein Pecchenino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2022 - 2027
Serveertemperatuur 16 à 18°C
Druif 100% Dolcetto
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Pecchenino

Piemonte / Italië

Familiehuis Pecchenino bezit 35 hectare wijngaard, verdeeld over de gemeenten Dogliani, Monforte d'Alba en Bossolasco in het zuidelijke deel van de Piemonte, de Langhe. Dit is het gebied van de dolcettodruif, die hier nog altijd de dominante soort is, gevolgd door nebbiolo en barbera. In de loop der jaren heeft het bedrijf ook wijngaarden aangekocht in de gemeente Monforte d'Alba, waar een tweede wijnmakerij is gewijd aan de productie van barolo en enkele andere in de gemeente Bossolasco, gewijd aan de productie van witte wijnen. Naast de traditionele dolcetto, barbera en nebbiolo, vormen internationale rassen als chardonnay, pinot noir en riesling, geteeld in specifieke omstandigheden op grote hoogte in het Langhe-gebied, een buitengewone aanvulling op dit fantastische terroir en de veelgeprezen range van Pecchenino.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief