Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Pecchenino
Langhe Barbera 2019 Quass

€ 20,00 / € 120,00 (per doos van 6)

Pecchenino
Langhe Barbera 2019 Quass

€ 20,00 / € 120,00 (per doos van 6)
De Pecchenino-wijn dateert uit het einde van de jaren 1700 en is altijd al een familiebedrijf geweest, waarbij het bedrijf al generaties lang van vader op zoon werd overgedragen. Sinds het begin van de jaren 1970 telt het domein 25 hectare, waarvan 22 hectare zijn aangeplant in de gemeente van Dogliani en 3 in Montforte d'Alba. Het gebied van Dogliani is bijzonder geschikt voor de teelt van de druif Dolcetto. 70% van de wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant met Dolcetto, terwijl de rest beplant is met Barbera, Nebbiolo, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Monforte d'Alba is een van de belangrijkste gebieden voor de productie van Barolo, onder andere in San Giuseppe, waar de 'Le Coste' wijn wordt geproduceerd, en in Bussia, voor de 'Bussia Corsini'. De filosofie van het domein is gericht op het produceren van hoge kwaliteitswijn en dankzij jarenlange ervaring zijn de vinificatietechnieken die het meest geschikt zijn voor hun wijnen overgenomen. Dé referentie van de Dogliani!
Single vineyard uit Dogliani. Robijnrood van kleur. In de neus geurt de wijn naar rood en zwart fruit. Bramen. Bessen. Kers. Ook iets van vuursteen en grafiet. Licht kruidig. Duidelijk Barbera. Fruitgedreven aanzet in de mond met rondheid en elegantie. Wijn heeft body en een heerlijke frisheid. Aantrekkelijke en fijne smaak en hij laat zijn karakter goed zien. Goede bite. Licht kruidig. Rijp. Dikte. Violet. Wat een verrassend lekkere wijn!
Diverse pasta gerechten. Risotto met witte truffel. Kalfsniertjes. Gegrilde lamsbout. Wilde eend. Duif met rozemarijn en thijm. Milde kazen.
€ 20,00 / € 120,00 (per doos van 6)
Domein Pecchenino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijnen 2022 - 2026+
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Druif Barbera
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Pecchenino

Piemonte / Italië

Familiehuis Pecchenino bezit 35 hectare wijngaard, verdeeld over de gemeenten Dogliani, Monforte d'Alba en Bossolasco in het zuidelijke deel van de Piemonte, de Langhe. Dit is het gebied van de dolcettodruif, die hier nog altijd de dominante soort is, gevolgd door nebbiolo en barbera. In de loop der jaren heeft het bedrijf ook wijngaarden aangekocht in de gemeente Monforte d'Alba, waar een tweede wijnmakerij is gewijd aan de productie van barolo en enkele andere in de gemeente Bossolasco, gewijd aan de productie van witte wijnen. Naast de traditionele dolcetto, barbera en nebbiolo, vormen internationale rassen als chardonnay, pinot noir en riesling, geteeld in specifieke omstandigheden op grote hoogte in het Langhe-gebied, een buitengewone aanvulling op dit fantastische terroir en de veelgeprezen range van Pecchenino.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief