Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Pecchenino
Langhe Nebbiolo 2021 Botti

€ 21,25
/ € 127,50 (per doos van 6)

Pecchenino
Langhe Nebbiolo 2021 Botti

€ 21,25
/ € 127,50 (per doos van 6)
De Pecchenino-wijn dateert uit het einde van de jaren 1700 en is altijd al een familiebedrijf geweest, waarbij het bedrijf al generaties lang van vader op zoon werd overgedragen. Sinds het begin van de jaren 1970 telt het domein 25 hectare, waarvan 22 hectare zijn aangeplant in de gemeente van Dogliani en 3 in Montforte d'Alba. Het gebied van Dogliani is bijzonder geschikt voor de teelt van de druif Dolcetto. 70% van de wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant met Dolcetto, terwijl de rest beplant is met Barbera, Nebbiolo, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Monforte d'Alba is een van de belangrijkste gebieden voor de productie van Barolo, onder andere in San Giuseppe, waar de 'Le Coste' wijn wordt geproduceerd, en in Bussia, voor de 'Bussia Corsini'. De filosofie van het domein is gericht op het produceren van hoge kwaliteitswijn en dankzij jarenlange ervaring zijn de vinificatietechnieken die het meest geschikt zijn voor hun wijnen overgenomen. Dé referentie van de Dogliani!
Transparante robijnrode kleur. Aroma's in de neus van kruiden en iets van framboosjes. Licht kruidige impressie en violet. De smaak in de mond geeft een elegante en verfrissende indruk. Blauwe bessen. Robuust en complex. Oosterse kruiden. Zachte en ronde tannines. Met het ouderen wint de wijn aan complexiteit en elegantie. Gedoseerd houtgebruik en een aantrekkelijke stijl. Voor Nebbiolo wijn al redelijk jong goed te drinken.
Diverse pasta gerechten. Risotto met witte truffel. Kalfsniertjes. Gegrilde lamsbout. Wilde eend. Duif met rozemarijn en thijm. Milde kazen.
Reviews
The Wine Advocate 90/100

The Pecchenino 2021 Langhe Nebbiolo Botti has a very sprightly and pretty bouquet with cherry blossom, wild rose and lavender sachet. Those easy floral aromas cede to pencil shaving, dried ginger, baking spice and licorice. This is a lean-bodied and informal Piedmont red that packs a strong aromatic punch.

€ 21,25
/ € 127,50 (per doos van 6)
Domein Pecchenino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022 - 2026+
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Druif Nebbiolo
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Pecchenino

Piemonte / Italië

Familiehuis Pecchenino bezit 35 hectare wijngaard, verdeeld over de gemeenten Dogliani, Monforte d'Alba en Bossolasco in het zuidelijke deel van de Piemonte, de Langhe. Dit is het gebied van de dolcettodruif, die hier nog altijd de dominante soort is, gevolgd door nebbiolo en barbera. In de loop der jaren heeft het bedrijf ook wijngaarden aangekocht in de gemeente Monforte d'Alba, waar een tweede wijnmakerij is gewijd aan de productie van barolo en enkele andere in de gemeente Bossolasco, gewijd aan de productie van witte wijnen. Naast de traditionele dolcetto, barbera en nebbiolo, vormen internationale rassen als chardonnay, pinot noir en riesling, geteeld in specifieke omstandigheden op grote hoogte in het Langhe-gebied, een buitengewone aanvulling op dit fantastische terroir en de veelgeprezen range van Pecchenino.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief