Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Laurent Martray
Cote de Brouilly 2019 Les Feuillées

€ 18,25
/ € 109,50 (per doos van 6)

Laurent Martray
Cote de Brouilly 2019 Les Feuillées

€ 18,25
/ € 109,50 (per doos van 6)
Laurent Martray is wijnmaker in Odenas sinds 1987. Zijn wijnstokken staan aangeplant rond de Mont Brouilly, waar de cuvées La Folie, Sur Pierreux en Corentin (AOP Brouilly) vandaan komen. De cuvées Les Feuillées en Loïs komen van de steile, zonnige hellingen van de Côte de Brouilly en dragen de – nog iets hoger gewaardeerde – AOP Côte de Brouilly. Het wijngaardwerk gebeurt hier volledig met de hand: omdat de grond heuvelachtig en zeer stenig is, is mechanisatie amper mogelijk. De opbrengst wordt beperkt gehouden door flink te snoeien en er wordt handmatig geoogst.
Dieprood van kleur met paarse schakering. Intense geur van veel rood en zwart fruit. Donkere kersen. Floraal. Kruidig. Structuur. Zeer geraffineerde wijn met een rokerige mineraliteit en veel energie!
Eerlijke Franse keuken; gebraden varkensnek, gebakken kalfslever, boulettes of boeuf bourguignonne.
€ 18,25
/ € 109,50 (per doos van 6)
Domein Laurent Martray
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2023-2029
Serveertemperatuur 16-18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Gamay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaine Laurent Martray

Beaujolais / Frankrijk

Laurent Martray is wijnmaker in Odenas sinds 1987. Zijn wijnstokken staan aangeplant rond de Mont Brouilly, waar de cuvées La Folie, Sur Pierreux en Corentin (AOP Brouilly) vandaan komen. De cuvées Les Feuillées en Loïs komen van de steile, zonnige hellingen van de Côte de Brouilly en dragen de – nog iets hoger gewaardeerde – AOP Côte de Brouilly. Het wijngaardwerk gebeurt hier volledig met de hand: omdat de grond heuvelachtig en zeer stenig is, is mechanisatie amper mogelijk. De opbrengst wordt beperkt gehouden door flink te snoeien en er wordt handmatig geoogst. De wijnen ondergaan een gemiddelde rijpingstijd van 12 tot 16 dagen in eiken vaten en tonnen. Met hun purperrode kleuren en aroma’s van frambozen, aardbeien, zwarte kersen, rozen, viooltjes en irissen komt de elegante kant van Beaujolais in deze wijnen optimaal naar boven.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief