Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Marrans
Morgon 2020 Corcelette

€ 18,25 / € 219,00 (per doos van 12)

Domaine des Marrans
Morgon 2020 Corcelette

€ 18,25 / € 219,00 (per doos van 12)
Domaine des Marrans is een klein landgoed in het hart van Fleurie, 50 km ten noorden van Lyon in het hart van de Beaujolais crus. We volgden het al jaren met grote belangstelling omdat de wijngaarden op de beste terroirs van de Beaujolais crus liggen. De wijnen bleven echter, onder leiding van Jean-Jacques, wat austère (streng) en niet sappig genoeg... Tót zoon Mathieu de touwtjes in handen nam en zijn eigen koers ging varen: een belangrijk keerpunt. Na zijn oenologiestudie en stages in het buitenland ontfermt Mathieu zich over het familiedomein en zet in op een meer geconcentreerde, elegante stijl. Kenmerkend voor zijn manier van wijn maken is het natuurlijke wijngaardbeheer, de lage rendementen (= hoge kwaliteit druiven) en de subtiele houtrijping. Mathieu is getrouwd met Pauline Passot van Domaine La Grosse Pierre. Het koppel is een perfect voorbeeld van de nieuwe generatie wijnmakers in de Beaujolais: bevlogen, goed opgeleid en uiterst milieubewust.
Een bekende cru uit Morgon, specifiek uit de lieu-dit Corcelette, als je van Chiroubles afkomt, vlak voordat je Villié Morgon inrijdt. In totaal 2 hectare groot, 50 jaar oude stokken en een rendement van 40 hl/ha. Intens zwartpaars van kleur. In de geur rijpe fruittonen van o.a aardbeien en kersen, maar het heeft vooral aardse tonen en zwarte peper. Aanzet in de mond met grip. Sappig en veel fraicheur. Smakelijke tannine. Mooie terroir expressie. Hoog scorende wijn bij de buitenlandse pers.
Breed inzetbaar. Charcuterie. Gegrilde verse tonijn. Terrine van wild konijn met zwarte pruimen. Coq au vin. Kalfslever met geconfijte uitjes. Speenvarken met basilicum. Harde geitenkazen.
Recensies
Wine Advocate 92-100 punten

The 2020 Morgon Corcelette has turned out very well, revealing notes of cherries, sweet berries, petals, spices and vine smoke. Medium to full-bodied, supple and fleshy, with a sweet core of fruit, lively acids and a long, saline finish, it derives from holdings situated at comparatively high altitudes.

€ 18,25 / € 219,00 (per doos van 12)
Domein Domaine des Marrans
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2023 - 2027
Serveertemperatuur 15-17°C
Druif Gamay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaines des Marrans

Beaujolais / Frankrijk

Domaine des Marrans is een klein landgoed in het hart van Fleurie, 50 km ten noorden van Lyon in het hart van de Beaujolais crus. We volgden het al jaren met grote belangstelling omdat de wijngaarden op de beste terroirs van de Beaujolais crus liggen. De wijnen bleven echter, onder leiding van Jean-Jacques, wat austère (streng) en niet sappig genoeg... Tót zoon Mathieu de touwtjes in handen nam en zijn eigen koers ging varen: een belangrijk keerpunt. Na zijn oenologiestudie en stages in het buitenland ontfermt Mathieu zich over het familiedomein en zet in op een meer geconcentreerde, elegante stijl. Kenmerkend voor zijn manier van wijn maken is het natuurlijke wijngaardbeheer, de lage rendementen (= hoge kwaliteit druiven) en de subtiele houtrijping. Mathieu is getrouwd met Pauline Passot van Domaine La Grosse Pierre. Het koppel is een perfect voorbeeld van de nieuwe generatie wijnmakers in de Beaujolais: bevlogen, goed opgeleid en uiterst milieubewust.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief