Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Denis Carre
Beaune 1er cru rouge Tuvilains 2020

€ 47,00 / € 564,00 (per doos van 12)

Domaine Denis Carre
Beaune 1er cru rouge Tuvilains 2020

€ 47,00 / € 564,00 (per doos van 12)
De familie Carré brengt het grootste deel van hun tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.
De naam Tuvilains dateert uit de Middeleeuwen en vertelt iets over de plek waar de landbouwers de grond met volle energie bewerkten. Deze premier cru is gunstig gelegen naast Clos des Aveaux op een bruine kalkhoudende bodem. Rijke en verfijnde wijn met in de neus florale aroma's en veel lengte in de smaak. De vriendelijke tannines en mineraliteit geven hem enkele jaren bewaarpotentieel. Een verrassende evenwichtige, geconcentreerde en heel elegante 1er cru. Bravo!
Coq au vin rouge. Contre filet met rode wijnsaus. Kalfsgehaktballen. Ravioli met foie gras.
€ 47,00 / € 564,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Denis Carre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2023-2027
Serveertemperatuur 15-17°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Denis Carré

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De familie Carré brengt het grootste deel van haar tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief