Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Denis Carre
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune rouge 2020 Perriere

€ 24,50
/ € 294,00 (per doos van 12)

Domaine Denis Carre
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune rouge 2020 Perriere

€ 24,50
/ € 294,00 (per doos van 12)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
De familie Carré brengt het grootste deel van hun tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt.
Dit perceel is gelegen in Meloisey in de Hautes-Côtes de Beaune op een hoogte van 350 meter. La Perrière is de eerste wijngaard die Denis en Bernadette Carré in 1976 hebben aangeplant. Hier groeien dus oude Pinot Noir stokken op hoogte (fris) op een zeer rode, ondiepe en zeer steenachtige kalksteenbodem. De op het zuiden gerichte wijnstokken wortelen in de zeer harde kalksteen en krijgen hierdoor een mooie structuur met rondheid en energie. Een Pinot die barst van het fruit.
Een wijn die ook prima zonder eten kan of met halfharde kazen & charcuterie. Aan tafel combineren met licht gevogelte of vederwild met niet te zware sauzen (jus naturelle).
€ 24,50
/ € 294,00 (per doos van 12)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
Domein Domaine Denis Carre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023-2026
Serveertemperatuur 16°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Denis Carré

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De familie Carré brengt het grootste deel van haar tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief