Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Denis Carre
Pommard en Brescul 2020

€ 44,25 / € 531,00 (per doos van 12)

Domaine Denis Carre
Pommard en Brescul 2020

€ 44,25 / € 531,00 (per doos van 12)
De familie Carré brengt het grootste deel van hun tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.
Een single vineyard afkomstig van een steil stukje op een kalk- kleihoudende bodem. De aanplant dateert uit 1955, 1980 en 1997. Een super gelegen wijngaard, naast de fameuze Noizons, omringd door een muur en een zuid-oostelijke expositie op de helling. De naam Brescul duidt in het oud Frans op een zeer steile hellingsgraad. Een rijke en geconcentreerde Pommard met een uitnodigend en vriendelijk mondgevoel. Een wijn met finesse en structuur, een charmeur, en met gegarandeerd plezier.
Een farce van kwartel met champignons. Coq au vin rouge. Everzwijn. Baby eendje met morilles. Lamskoteletjes op zijn Provencaals.
€ 44,25 / € 531,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Denis Carre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2023-2027
Serveertemperatuur 15-17°C
Druif Pommard
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Denis Carré

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De familie Carré brengt het grootste deel van haar tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief