Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Calmel et Joseph
Languedoc 2020 AmsTramGram Les Sacrés Rebus Rouge

€ 9,95
€ 7,95
/ € 47,70 (per doos van 6)

Calmel et Joseph
Languedoc 2020 AmsTramGram Les Sacrés Rebus Rouge

€ 9,95
€ 7,95
/ € 47,70 (per doos van 6)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Deze wijn wordt gemaakt van 3 verschillende druiven, alle drie afkomstig uit verschillende plaatsen. De Grenache komt uit Roussillon, de Syrah komt uit Pezenas en de Mourvedre uit Larzac. Robijnrood van kleur. Zeer vriendelijke en uitnodigende geur van rode kers, aalbessen met zeer licht kruidige accenten. Evenwichtige en gulzige smaak in de mond met lengte en een goede balans. De ruggengraat van de garrigue versterkt het fruitige en frisse mondgevoel.Deze wijn is zoals de wijnmakers bedoeld hadden; mediterraans, uitnodigend, fruitig, zondoorstoofd en plezierig!
Iets gekoeld te serveren bij tapas en mediterrane hapjes, aanbevolen bij gevogelte en worstjes van de barbecue of bij lamsvlees met aubergine.
€ 9,95
€ 7,95
/ € 47,70 (per doos van 6)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
Domein Calmel et Joseph
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022 - 2024
Serveertemperatuur 16 à 17 °C
Druif 60% Grenache,30% Syrah, 10% Mourvèdre.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Calmel & Joseph

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief