Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

La Bastide Saint Dominique
Cairanne 2020 les 2 Arbres

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Cairanne 2020 les 2 Arbres

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Chateauneuf du Pape (Courthezon). Afkomstig van zand- en kleigronden met rolkeien. 25-80 jaar oude stokken. Zeer hoge scores bij o.a. Parker en Wine Spectator.
Diep zwart kersenrood van kleur. Krachtige en complexe neus door de blend van de verschillende druiven. Zwart fruit en veel kruiden (thijm, peper, salie). Diepe smaak in de mond met ronde en aanwezige tannines. Mooie wijn met een extra dimensie!
T-Bone, gegrilde eendenborst, duif.
Reviews
De Grote Hamersma 9/10

Wine Spectator en Robert Parker’s Wine Advocate, lieten zich beide al eens lovend uit over dit domein. Alle begrip. Dat doen wij bij De Grote Hamersma al jaren. Dit is de zoveelste oogst op rij die we proeven. Maar nu wel eentje van een voor ons new kid on the block. Een villagewijn uit Cairanne, vernoemd naar twee bomen in de wijngaard, Les 2 Arbres. Maar we hopen niet dat ze het ons kwalijk nemen: wij hebben meer belangstelling voor de vier gebruikte druiven dan voor het arboretum op La Bastide. Zodoende zetten wij graag een boompje op over schoon, prettig en volop delicaat rood fruit, kersenlikeurzoet, op-en-top rijpe frambozenromige rondingen, het karakteristieke krakje van de pepermolen, een zweem van zoete specerijen en fijne tannines. 

Reviews
La Revue du de France 93-94/100

Nez delicat sur la bergamote et l'orange sanguine. Le fruit en bouche parait comme aerien, tout en nuances et delicatesse dans ce trés joli vin. un must

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023 - 2027+
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Druif 25% Grenache, 25% Syrah, 25% Carignan (houtgerijpt), 25% Mourvedre.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief