Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Tenute Rubino
Brindisi Susumaniello 2020 Oltremé Susumaniello

€ 14,95
/ € 89,70 (per doos van 6)

Tenute Rubino
Brindisi Susumaniello 2020 Oltremé Susumaniello

€ 14,95
/ € 89,70 (per doos van 6)
Dit domein startte midden jaren 80 onder leiding van Tomasso Rubino en omvatte 200 hectare wijngaard. Sinds 2000 staat Luigi Rubino, de zoon van Tomasso, aan het roer. Bedrijf met familiehistorie uit omgeving Brindisi. Er wordt hier met veel passie en veel energie hard gewerkt aan constante verbetering en kwaliteit van het product. Ze produceren karakteristieke en technisch perfecte wijnen. Een van de betere wijnboeren in Puglia!
De Susumaniello druif was vroeger een druif die werd gebruikt in de blends om meer kleur en structuur aan de wijn te geven. Bij Rubino is het een specialiteit geworden! Kersenrode kleur met paarse schakering. Uitdagende neus met rode kersen, granaatappel en pruimen. Licht gecontreerde aanzet in de mond met iets van specerijen en kruiden. Goede smaakopbouw en intensiteit. Heel smaakvol, sappig, mineraal en rond met een "hedonistische" touch. De tannines zijn zacht. Uit de wijngaarden Jaddico en Giancòla.
Antipasti. Orecchiette met tomatensaus. Risotto a funghi porcini. Gestoofde aubergines en pepers. Diverse kazen.
€ 14,95
/ € 89,70 (per doos van 6)
Domein Tenute Rubino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023 - 2027
Serveertemperatuur 16 à 18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Susumaniello
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Tenute Rubino

Puglia / Italië

Tommaso Rubino vervulde begin jaren tachtig een pioniersrol in de Apulische wijnbouw. Hij geloofde in de kwaliteit en het productiepotentieel van Salento (zuidelijk Puglia) en wilde de wereld laten kennismaken met de kwaliteitswijnen die de streek voortbrengt. Hij kocht twee stukken land in de omgeving van Brindisi en begon zijn wijnboerderij Tenute Rubino. Inmiddels leidt Luigi Rubino, net zo ambitieus als z’n vader, al jaren dit Pugliese wijnhuis (tegenwoordig 275 hectare groot), samen met echtgenote Romina. Zij zetten het familiebedrijf voort, als bevlogen ambassadeurs van hun terroir. In de gloednieuwe wijnkelders van het bedrijf in Brindisi wordt, onder leiding van oenoloog Luca Petrelli, volop geëxperimenteerd met het maken van moderne wijnen van oude lokale druivenrassen. Het klimaat is ideaal: de hete zomers, zachte winters en een constante verkoeling van de zee zijn perfect voor het verbouwen van inheemse soorten als negroamaro, primitivo en malvasia. Rubino is inmiddels één van de key players in Puglia.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief