Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Shannon Vineyards & Wines
Elgin Rockn Rolla Pinot Noir 2021

€ 47,50
/ € 285,00 (per doos van 6)

Shannon Vineyards & Wines
Elgin Rockn Rolla Pinot Noir 2021

€ 47,50
/ € 285,00 (per doos van 6)
Shannon Vineyards is een premium boetiek wijnboerderij gelegen in de Elgin Valley in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Ze hebben 10 hectare wijngaard bij Shannon Vineyards en streven ernaar de optimale habitat te behouden om de dier- en plantensoorten te beschermen die dit land met ze deelt. Ze denken vooruit voor de volgende generatie, verzorgen het terroir en handhaven het evenwicht om het milieu te beschermen. Focus is op terroir en er wordt ingezet op duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven zijn afkomstig van uitzonderlijke wijngaarden op berghellingen boven de oevers van de Peninsula Dam, aan de Palmiet-rivier in de Elgin-vallei. Deze unieke wijngaarden produceren wijnen met onderscheidende persoonlijkheden. Ze zijn verleidelijk vanwege hun complexiteit, structuur en elegantie. Onder top leiding van wijnmakers Gordon Newton Johnson en Nadia Newton Johnson.
Een "single vineyard" en van de oudste wijngaard. Een wijn die elk jaar levert! Opgevoed in eikenhouten vaten gemaakt door Bourgogne kuipers. 50% nieuw, 50% 1 jaar oud. Mooie kersenrode kleur. In de geur ontdekken we aroma's van frambozen, aardbeien, bessen en kersen. Voornamelijk veel helder rood fruit maar ook een beetje zwart fruit. Een wijn die kracht en elegantie combineert.
Aanbevolen bij hazenpeper, ree met Grand Veneur-saus. Wildpaté, fazant met truffel. Zachte, belegen kazen.
€ 47,50
/ € 285,00 (per doos van 6)
Domein Shannon Vineyards & Wines
Land Zuid-Afrika
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024-2028
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Shannon Vineyards

West-Kaap / Zuid-Afrika

Naast de druivenstokken van Shannon Vineyards in de Elgin Valley, Zuid-Afrika, zie je zo ver je kunt appel- en perenbomen. Elgin Valley is altijd een fruitparadijs geweest. Het milde mediterrane microklimaat (17,5°C gemiddelde temperatuur) en vooral de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan zorgen voor een trage groei- en rijpingscyclus van het fruit. Maar geleidelijk ontdekten de fruittelers ook een lucratieve nevenactiviteit: de wijnbouw. Die diversificatie gebeurde ook bij Shannon Vineyards, een 12 hectare tellende boutique winery op amper twaalf kilometer rijden van de oceaan en drie kwartier van Kaapstad. De wijnen van Shannon worden gevinifieerd in de nabijgelegen kelderfaciliteiten van Newton Johnson Family Vineyards, maar het is wel co-eigenaar James Downes die het hele proces van wijnmaken en blenden van a tot z beheert. Met succes, want Shannon Vineyards – vernoemd naar de Ierse origine van de familie – werd in 2022 door master of wine Tim Atkin uitgeroepen tot Winegrower of the Year.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief