Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Vin de Pays du Val de Loire 2022 Petit Bourgeois Rosé

€ 12,25
/ € 147,00 (per doos van 12)

Domaine Henri Bourgeois
Vin de Pays du Val de Loire 2022 Petit Bourgeois Rosé

€ 12,25
/ € 147,00 (per doos van 12)
Een heerlijke lichtvoetige pinot noir rosé met veel krokant fruit (framboos, aardbei, aalbes) en voldoende frisheid. Gevinifieerd in stalen tanks en daarna nog 3 maanden opgevoed in stalen tanks. Een verrassende wijn afkomstig van de oevers van de rivier de Loire (oostelijk van Sancerre).
Heldere aalbessenrode kleur. Krokant, rood fruit. Framboos, aardbei, aalbes. Lichte kruidigheid (vers gemalen witte peper). De unieke bodem en het micro-klimaat zorgen voor veel frisheid en voldoende concentratie.
Aperitief. Tapas. Pissaladière. Salade Niçoise. Verse sardientjes van de barbecue. Oosterse keuken.
€ 12,25
/ € 147,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Rosé
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 9 à 11°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief