Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Chateau Canadel
Bandol 2022 Rosé

€ 22,50
/ € 135,00 (per doos van 6)

Chateau Canadel
Bandol 2022 Rosé

€ 22,50
/ € 135,00 (per doos van 6)
Jarenlang produceerde Château Canadel in Bandol uitsluitend voor beroemde plaatsgenoot Domaine Ott. Dat veranderde toen Jacques en Caroline de Chateauvieux verliefd werden op dit Zuid-Franse paradijsje en er een nieuw wijngoed creëerden dat onder eigen label produceert. Drieduizend zonuren per jaar zorgen hier voor perfect rijpe druiven. Er wordt gewerkt volgend biodynamische principes: geen kunstmest, geen onnatuurlijke ingrepen tijdens de vinificatie. Elk terroir wordt apart gevinifieerd, elke tank heeft zo z’n eigen stijl. Resultaat is een gamma van prachtige wijnen – rood, rosé & wit – dat bejubeld wordt in de internationale wijnpers (Bettane & Desseauve, Guide Hachette, Decanter).
Zalmroze kleur met licht oranje schijnsel. Aantrekkelijk aroma in de neus. Delicate en expressieve neus met voornamelijk wijngaardfruit, clementine en exotisch fruit. Licht mineraal accent. Krachtige en elegante aanzet in de mond. Perziken en kruiden. Rondheid en dikte. Druiven. Ziltige accenten benadrukken het minerale karakter. Indrukwekkende lange afdronk met voldoende frisheid. Uitnodigende en zeer goed drinkbare rose!
Aperitief. Zomerse salade. Gazpacho. Gegrilde gamba's. Bouillabaisse. Carpaccio van eend. Kabeljauwrug met chorizo. Gegrilde dorade. Kip met Provencaalse kruiden.
Reviews
De Grote Hamersma 9+/10

Château dat ooit de druiven leverde voor het fameuze Domaine Ott. Dat veranderde toen er nieuwe eigenaren kwamen: Jacques en Caroline de Chateauvieux. Geef toe: briljante naam. Zij zagen niets in de rol van grondstoffenleverancier. 'Zelf maken' luidde het devies. Volgens biodynamische principes. Geen kunstmest, geen onnatuurlijke ingrepen tijdens de vinificatie, elk terroir wordt apart gevinifieerd. Een eigen stijl is het resultaat. Vlezige frambozen, een vleug sinaasappelmarmelade, abrikoos, de spicyness van rode peperkorreltjes, een lichte kruidigheid, de frisheid en het bittertje van grapefruit, elegantie, mineraliteit en een prachtige lengte. Met alle respect. Het is een verbale vrijbrief om vervolgens de meest respectloze beledigingen uit te doen gaan. Maar laten we het netjes houden. Maar met alle respect voor de Côtes de Provence dat de naam heeft. En met alle respect voor de reputatie van Domaine Ott. Niet daar wordt de beste rosé ter wereld gemaakt. Dat gebeurt in Bandol. Mede met dank aan dit nieuwe domein van Jacques en Caroline de Chateauvieux.

€ 22,50
/ € 135,00 (per doos van 6)
Domein Chateau Canadel
Land Frankrijk
Kleur Rosé
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2028
Serveertemperatuur 10-12°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 45% Mourvedre, 45% Cinsault, 10% Grenache
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Château de Canadel

Provence / Frankrijk

Jarenlang produceerde Château Canadel in Bandol uitsluitend voor beroemde plaatsgenoot Domaine Ott. Dat veranderde toen Jacques en Caroline de Chateauvieux verliefd werden op dit Zuid-Franse paradijsje en er een nieuw wijngoed creëerden dat onder eigen label produceert. Drieduizend zonuren per jaar zorgen hier voor perfect rijpe druiven. Er wordt gewerkt volgend biodynamische principes: geen kunstmest, geen onnatuurlijke ingrepen tijdens de vinificatie. Elk terroir wordt apart gevinifieerd, elke tank heeft zo z’n eigen stijl. Resultaat is een gamma van prachtige wijnen – rood, rosé & wit – dat bejubeld wordt in de internationale wijnpers (Bettane & Desseauve, Guide Hachette, Decanter)

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief