Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Gavoty
Côtes de Provence 2022 Grand Classique Rosé

€ 15,50
/ € 93,00 (per doos van 6)

Domaine Gavoty
Côtes de Provence 2022 Grand Classique Rosé

€ 15,50
/ € 93,00 (per doos van 6)
Dit domein ligt in de gemeente Cabasse, in de Collines du Var (Côtes de Provence). Een ruig gebied: zowel qua klimaat als qua reliëf. Klimatologische extremen (ijskoude winters, loeihete zomers) brengen de wijngaard in een staat van ‘lijden’ waardoor deze hard moet werken en het beste van zichzelf laat zien. De wijnen kenmerken zich door hun mooie aroma's gecombineerd met een opmerkelijke frisheid, die zelfs na jaren op fles gehandhaafd blijft. Net als vele collega-wijnboeren in de Provence zijn de makers op Gavoty vurig voorstander van biodiversiteit en polycultuur en werken ze met groot respect voor de bodem, wijnstokken en het wijnmaakproces. De rosés, vaandeldragers van dit heerlijke gebied, onderscheiden zich door hun volle smaken, frisheid, elegantie, lengte en structuur.
Bleekroze van kleur. de neus kenmerkt zich vooral met wit fruit aroma's. In de smaak ontdekken we echt dat juiste profiel van rood fruit, samen met dat mooie evenwicht in rondheid en frisheid. In principe domineren fruitaroma's en kruiden. Smaakrijke en karaktervolle provence rosé!
Aperitief. Garnalencocktail. Bouillabaisse. Kabeljauw op Provencaalse wijze. Gamba's geflambeerd met pastis. Gebakken Dorade.
Reviews
De Grote Hamersma 9/10

Nadrukkelijk op zijn cinsault vertrouwend. En terecht in dit geval. Zo anders dan die onbenullige fruitbombardementen die de mond platgooien met al hun zoetigheid. Gavoty meandert wat tussen herbes de Provence, abrikozen- en perzikenboomgaarden, gaat nog even aan de kant van de weg zitten om een stukje stokbrood met marmelade te eten en plukt een vijg. Fijn, discreet en ingetogen. Classique. 

€ 15,50
/ € 93,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Gavoty
Land Frankrijk
Kleur Rosé
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2025
Serveertemperatuur 9-11°C
Druif Cinsault (70%) en Grenache (30%)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Gavoty

Provence / Frankrijk

Dit Provençaalse domaine ligt in de gemeente Cabasse, in de Collines du Var, een gebied dat binnen de appellation Côtes de Provence wordt beschouwd als ruig: zowel qua klimaat als qua reliëf. Klimatologische extremen (ijskoude winters, loeihete zomers) brengen de wijngaard in een staat van ‘lijden’ waardoor deze hard moet werken en het beste van zichzelf laat zien. De wijnen kenmerken zich door hun mooie aroma's gecombineerd met een opmerkelijke frisheid, die zelfs na jaren op fles gehandhaafd blijft. Net als vele collega-wijnboeren in de Provence zijn de makers op Gavoty vurig voorstander van biodiversiteit en polycultuur en werken ze met groot respect voor de bodem, wijnstokken en het wijnmaakproces. De witte wijnen bezitten een heerlijke mineraliteit die zeker in goede jaren prominent aanwezig is. De rode wijnen zijn nog wat sober en gesloten in hun jonge jaren, maar ontwikkelen zich fantastisch op fles. De rosés, vaandeldragers van dit heerlijke gebied, onderscheiden zich door hun volle smaken, frisheid, elegantie, lengte en structuur.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief