Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Rotweingut Iby
Mittelburgenland 2018 Blaufränkisch Chevalier Reserve

€ 24,00 / € 144,00 (per doos van 6)

Rotweingut Iby
Mittelburgenland 2018 Blaufränkisch Chevalier Reserve

€ 24,00 / € 144,00 (per doos van 6)
In het hart van de zacht glooiende heuvels van Burgenland, rond het plaatsje Horitschon liggen de twintig hectare wijngaarden van Iby. Bij Rotweingut Iby - de naam zegt het al - wordt alleen rode wijn gemaakt, van voornamelijk blaufränkisch (verwant aan gamay). Het domein behoort tot de beste rodewijnproducenten van Oostenrijk. De revolutionaire keuze om te focussen op uitsluitend rood werd geïnitieerd door Anton Iby IV, vader van de huidige wijnmaker Anton V. Die laatste nam een andere belangrijke stap: hij schakelde het domein over naar volledig biologische landbouw. Biologisch is the only way voor de familie. Toch maken ze er geen ideologie van. Landbouw is de weg, niet het doel. Ze concentreren zich op een originele stijl die, onvervalst en zonder opsmuk, de kenmerken van druif, bodem en klimaat tot uiting brengt. Fruitige, soepele, elegante wijnen die onmiddellijk verleiden.
Bodem van klei. Stokken ouder dan 30 jaar. Laag rendement en selectie van 3 percelen: Hochäcker, Gfanger en Dürrau. Ligt iets hoger op 270 meter hoogte. Rijping in Franse barriques waarvan 40% nieuw gedurende 12 maanden. Donker kersenrood. Zwarte spiegel Typisch Blaufränkisch fruit. Rijpe kers en zwarte bosbessen. Verleidelijke aanzet. Eerst komt de frisheid door daarna mooie houttonen met iets vanille. De sappige tannines geven de wijn klasse en lengte.
Steak au Poivre, gebraden eend, Rib eye, oudere Nederlandse kazen.
€ 24,00 / € 144,00 (per doos van 6)
Domein Rotweingut Iby
Land Oostenrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijnen 2021-2028
Serveertemperatuur 16°-17°C
Druif Blaufränkisch
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Rotweingut Iby

Burgenland / Oostenrijk

In het hart van de zacht glooiende heuvels van Burgenland, rond Horitschon liggen de twintig hectare wijngaarden van Iby. Bij Rotweingut Iby − de naam zegt het al − wordt alleen rode wijn gemaakt, van voornamelijk blaufränkisch (verwant aan gamay). Het domein behoort tot de beste rodewijnproducenten van Oostenrijk. De revolutionaire keuze om te focussen op uitsluitend rood werd geïnitieerd door Anton Iby IV, vader van de huidige wijnmaker Anton V. Die laatste nam een andere belangrijke stap: hij schakelde het domein over naar volledig biologische landbouw. Biologisch is the only way voor de familie. Toch maken ze er geen ideologie van. Landbouw is de weg, niet het doel. Ze concentreren zich op een originele stijl die, onvervalst en zonder opsmuk, de kenmerken van druif, bodem en klimaat tot uiting brengt. Fruitige, soepele, elegante wijnen die onmiddellijk verleiden.Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief