Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Ruggeri
Prosecco Treviso DOC Brut Argeo

€ 10,95
/ € 65,70 (per doos van 6)

Ruggeri
Prosecco Treviso DOC Brut Argeo

€ 10,95
/ € 65,70 (per doos van 6)
Ruggeri is een historische en één van de beste producenten binnen prosecco-epicentrum Valdobbiadene. Al zeventig jaar houdt men zich hier bezig met het maken van mousserende wijn van hoog niveau. Nog elke dag worden technieken verder verfijnd, met een bijna maniakale aandacht vanaf de eerste druivenselectie tot en met het eindproduct. In de wijngaarden op fossiele bodems zijn tussen de eeuwenoude glera-wijnstokken hier en daar ook inheemse rassen te vinden, zoals bianchetta, perera en verdisio. De complexiteit van de wijnen is mede te danken aan de hoge leeftijd van de stokken en de minerale bodems. Ruggeri was het eerste wijnhuis dat een mousserende wijn produceerde met uitsluitend druiven van oude stokken en ook het eerste wijnhuis in het DOCG-gebied dat een Extra Brut maakte, voordat de appellation dit accepteerde. In de loop der tijd is een heel eigen Ruggeri-stijl ontstaan: aromatische zuiverheid, verfijnde fruitigheid, een floraal-aromatisch profiel en het perfecte evenwicht tussen zoetheid en zuurgraad.
Uit de eerste heuvels van de Dolomieten in het noorden van de provincie Treviso. Witgeel van kleur met zilveren schakering. Rijke en aanhoudende pareling. Floraal boeket in de neus en ook iets van wit fruit. Gele appel. Frisse en milde aanzet in de mond met een fruitige en lange finale.
Aanbevolen als aperitief. Heerlijk bij hors d'oeuvre of voorgerechten met vis.
€ 10,95
/ € 65,70 (per doos van 6)
Domein Ruggeri
Land Italië
Kleur Wit
Bewaartermijn Nu drinkbaar
Serveertemperatuur 5-7 °C
Druif 85% Glera aangevuld met 15% lokale druiven.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11%

Ruggeri

Veneto / Italië

Ruggeri is een historische en één van de beste producenten binnen prosecco-epicentrum Valdobbiadene. Al zeventig jaar houdt men zich hier bezig met het maken van mousserende wijn van hoog niveau. Nog elke dag worden technieken verder verfijnd, met een bijna maniakale aandacht vanaf de eerste druivenselectie tot en met het eindproduct. In de wijngaarden op fossiele bodems zijn tussen de eeuwenoude glera-wijnstokken hier en daar ook inheemse rassen te vinden, zoals bianchetta, perera en verdisio. De complexiteit van de wijnen is mede te danken aan de hoge leeftijd van de stokken en de minerale bodems. Ruggeri was het eerste wijnhuis dat een mousserende wijn produceerde met uitsluitend druiven van oude stokken en ook het eerste wijnhuis in het DOCG-gebied dat een Extra Brut maakte, voordat de appellation dit accepteerde. In de loop der tijd is een heel eigen Ruggeri-stijl ontstaan: aromatische zuiverheid, verfijnde fruitigheid, een floraal-aromatisch profiel en het perfecte evenwicht tussen zoetheid en zuurgraad.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief