Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Justin Girardin
Santenay 1er Cru Beauregard 2019

€ 34,50 / € 207,00 (per doos van 6)

Domaine Justin Girardin
Santenay 1er Cru Beauregard 2019

€ 34,50 / € 207,00 (per doos van 6)
Justin vertegenwoordigt vandaag de dag de 13e generatie die het familiedomein van 17 hectare exploiteert, van Santenay tot Savigny-les-Beaune. Het was Jean Girardin die de verschillende percelen verwierf in de jaren 1950 en 1960 en ontwikkelde zijn landgoed op de beste terroirs van Santenay. Jacques en Valérie, de ouders van Justin, zetten vervolgens deze inspanning voort met de aankoop van verschillende percelen in Chassagne-Montrachet, Pommard en Savigny-les-Beaune. Justin, die in 2013 op het familielandgoed arriveerde, heeft veel ervaring opgedaan in de familie, maar ook met zijn ervaringen buiten de Bourgogne. Hij blaast vooral nieuw leven in het domein en hij heeft een moderne visie op het wijnmaken. Met de Chardonnay voor de witte druivensoort en de Pinot Noir als de enige rode druivensoort, moet de vinificatie nauwkeurig, nauwgezet en intelligent gebeuren. Met zijn team van gepassioneerde professionals en altijd gesteund door zijn ouders bouwt hij het familiebedrijf uit. Zijn visie is eenvoudig: daag jezelf altijd uit om de best mogelijke kwaliteit te maken en laat elke wijn de puurste uitdrukking van zijn terroir zijn.
Beauregard is een wijngaard van die ook een mooi uitzicht biedt over de nabij gelegen wijngaarden en vertes. daarnaast geniet deze wijngaard een zeer goede bodem, het is immers het verlengstuk van de wijngaarden uit Chassagne Montrachet. De strook van de Girardin ligt vlakbij de windmolen. 45 jaar oude stokken. Mooi geconcentreerd roodpaars van kleur. Aroma's van rode bessen en zwart fruit in de neus. Kersen. Soepele aanzet met iets van kruidigheid. mineraal. Delicaat hout.
Bavette a l'echalotte. Wijngaardslakken. Oeuf en meurette. Licht gevogelte wild.
Recensies
Inside Burgundy 91/100 ****

Attractive lively purple, Justin thinks this is the vineyard which shows best early on. Deep ripe cherry nose, but staying fresh, full fruited, with a fine intensity of fruit, few tannins, and just the right acidity. Appealing in three to five years.

€ 34,50 / € 207,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Justin Girardin
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijnen 2023 - 2026
Serveertemperatuur 15-17°C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief