Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Justin Girardin
Santenay 2020 Les Terrasses de Bievaux Blanc

€ 29,50 / € 177,00 (per doos van 6)

Domaine Justin Girardin
Santenay 2020 Les Terrasses de Bievaux Blanc

€ 29,50 / € 177,00 (per doos van 6)
Justin vertegenwoordigt vandaag de dag de 13e generatie die het familiedomein van 17 hectare exploiteert, van Santenay tot Savigny-les-Beaune. Het was Jean Girardin die de verschillende percelen verwierf in de jaren 1950 en 1960 en ontwikkelde zijn landgoed op de beste terroirs van Santenay. Jacques en Valérie, de ouders van Justin, zetten vervolgens deze inspanning voort met de aankoop van verschillende percelen in Chassagne-Montrachet, Pommard en Savigny-les-Beaune. Justin, die in 2013 op het familielandgoed arriveerde, heeft veel ervaring opgedaan in de familie, maar ook met zijn ervaringen buiten de Bourgogne. Hij blaast vooral nieuw leven in het domein en hij heeft een moderne visie op het wijnmaken. Met de Chardonnay voor de witte druivensoort en de Pinot Noir als de enige rode druivensoort, moet de vinificatie nauwkeurig, nauwgezet en intelligent gebeuren. Met zijn team van gepassioneerde professionals en altijd gesteund door zijn ouders bouwt hij het familiebedrijf uit. Zijn visie is eenvoudig: daag jezelf altijd uit om de best mogelijke kwaliteit te maken en laat elke wijn de puurste uitdrukking van zijn terroir zijn.
Les terrasses de Bievaux is een van de hoogst (hauteur) en steil gelegen wijngaarden in Santenay. Een top terroir voor witte wijn! Vanwege de ligging en hellingsgraad zijn hier terrassen aangelegd. Helder lichtgeel van kleur. Florale en minerale aroma's in de neus. Sappige en uitnodigende aanzet in de mond. Goede balans tussen het hout en de smaak van de wijn. Aromatisch met kruidig nuances. Ook iets van varen, boshout en mos. Hazelnoot. Een wijn die zowel aromatische rijkdom heeft als een verfrissende mineraliteit.
Gebakken forel met amandeltjes. Gestoomde garnalen. Tagiatelle met een saus van fruits de mer. Langoustine van de grill. Kipragout. Diverse kazen zoals Époisses, Camembert, Gruyère.
€ 29,50 / € 177,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Justin Girardin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijnen 2022 - 2027
Serveertemperatuur 11-13°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief