Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Tenute Rubino
IGP Salento 2020 Marmorelle Negroamaro

€ 11,95
/ € 71,70 (per doos van 6)

Tenute Rubino
IGP Salento 2020 Marmorelle Negroamaro

€ 11,95
/ € 71,70 (per doos van 6)
Dit domein startte midden jaren 80 onder leiding van Tomasso Rubino en omvatte 200 hectare wijngaard. Sinds 2000 staat Luigi Rubino, de zoon van Tomasso, aan het roer. Bedrijf met familiehistorie uit omgeving Brindisi. Er wordt hier met veel passie en veel energie hard gewerkt aan constante verbetering en kwaliteit van het product. Ze produceren karakteristieke en technisch perfecte wijnen. Een van de betere wijnboeren in Puglia!
Diepe robijnrode kleur. Schittert mooi in het glas. Ruikt erg aangenaam en vitaal. Veel rood en zwart fruit: Amarene kers, bessen, granaatappel en een typische kruidige toets. Zachte en harmonische aanzet in de mond met bijna zoete en ronde tannines. Rijpe kers. Heerlijke doordrinkwijn met voldoende frisheid. Hoge kwaliteit op dit prijsniveau.
Tagliatelle alla Bolognese. Gehaktballetjes. Gegrilde kalfslende. Stoofpotje van lamsvlees. Half harde kazen.
Reviews
De Grote Hamersma 9-/10

In Puglia is wijn geen vreemde. Al 2000 jaar voordat we aan onze jaartelling begonnen gingen de ranken daar de grond in. Vervolgens gingen de Grieken er mee aan de slag, de Noormannen, de Goten, de Arabieren en de Romeinen. Onder de Bourbons werd wijn uit de streek een belangrijk exportproduct dat door heel Europa de dorst leste. En dat doet het nog steeds. Sterker nog, de hele wereld heeft inmiddels kennis gemaakt met het rood uit Puglia. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is daar ook de familie Rubino doende. Luigi Rubino is er thans de wijnmaker van dienst. En hij laat zien dat hij de negroamaro, de zwartbittere, begrijpt. Donkerzwartpaarse kleur. Het opmerkelijke parfum van een apotheek annex fruitstal. Een zachtzoete, wat medicinale geur (ouderwetse hoestdrank!) gemixt met zonnig zwart fruit. Zonnig mondgevoel waarin rijpe, zoete bramen en donkere, mildbittere kersen zich verdringen en fijne zuren de finale verzorgen. 

€ 11,95
/ € 71,70 (per doos van 6)
Domein Tenute Rubino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022 - 2026+
Serveertemperatuur 15 à 17°C
Druif Negroamaro
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Tenute Rubino

Puglia / Italië

Tommaso Rubino vervulde begin jaren tachtig een pioniersrol in de Apulische wijnbouw. Hij geloofde in de kwaliteit en het productiepotentieel van Salento (zuidelijk Puglia) en wilde de wereld laten kennismaken met de kwaliteitswijnen die de streek voortbrengt. Hij kocht twee stukken land in de omgeving van Brindisi en begon zijn wijnboerderij Tenute Rubino. Inmiddels leidt Luigi Rubino, net zo ambitieus als z’n vader, al jaren dit Pugliese wijnhuis (tegenwoordig 275 hectare groot), samen met echtgenote Romina. Zij zetten het familiebedrijf voort, als bevlogen ambassadeurs van hun terroir. In de gloednieuwe wijnkelders van het bedrijf in Brindisi wordt, onder leiding van oenoloog Luca Petrelli, volop geëxperimenteerd met het maken van moderne wijnen van oude lokale druivenrassen. Het klimaat is ideaal: de hete zomers, zachte winters en een constante verkoeling van de zee zijn perfect voor het verbouwen van inheemse soorten als negroamaro, primitivo en malvasia. Rubino is inmiddels één van de key players in Puglia.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief