Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Tenute Rubino
IGP Salento 2021 Marmorelle Primitivo

€ 11,95 / € 71,70 (per doos van 6)

Tenute Rubino
IGP Salento 2021 Marmorelle Primitivo

€ 11,95 / € 71,70 (per doos van 6)
Dit domein startte midden jaren 80 onder leiding van Tomasso Rubino en omvatte 200 hectare wijngaard. Sinds 2000 staat Luigi Rubino, de zoon van Tomasso, aan het roer. Bedrijf met familiehistorie uit omgeving Brindisi. Er wordt hier met veel passie en veel energie hard gewerkt aan constante verbetering en kwaliteit van het product. Ze produceren karakteristieke en technisch perfecte wijnen. Een van de betere wijnboeren in Puglia!
Kersenrood met paarse schakering. Veel fruit als zwarte en blauwe bessen, frisse pruimen en perfect rijpe kersen. Wijn is goed in balans, zacht van smaak en heeft body. Omgeven met zachte tannines en een plezierige, fijne structuur. Overtuigend in de neus en smaak met gulzig fruit en vol op 't sap. Goede drinkwijn voor herfst en winter. Ideale huiswijn.
Stoofschotels (wild), grote braadstukken van rund of varken. Bloedworst. Of als hartverwarmer na een lange winterse wandeling.
€ 11,95 / € 71,70 (per doos van 6)
Domein Tenute Rubino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijnen 2023 - 2027+
Serveertemperatuur 15 à 17°C
Druif Primitivo
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Tenute Rubino

Puglia / Italië

Tommaso Rubino vervulde begin jaren tachtig een pioniersrol in de Apulische wijnbouw. Hij geloofde in de kwaliteit en het productiepotentieel van Salento (zuidelijk Puglia) en wilde de wereld laten kennismaken met de kwaliteitswijnen die de streek voortbrengt. Hij kocht twee stukken land in de omgeving van Brindisi en begon zijn wijnboerderij Tenute Rubino. Inmiddels leidt Luigi Rubino, net zo ambitieus als z’n vader, al jaren dit Pugliese wijnhuis (tegenwoordig 275 hectare groot), samen met echtgenote Romina. Zij zetten het familiebedrijf voort, als bevlogen ambassadeurs van hun terroir. In de gloednieuwe wijnkelders van het bedrijf in Brindisi wordt, onder leiding van oenoloog Luca Petrelli, volop geëxperimenteerd met het maken van moderne wijnen van oude lokale druivenrassen. Het klimaat is ideaal: de hete zomers, zachte winters en een constante verkoeling van de zee zijn perfect voor het verbouwen van inheemse soorten als negroamaro, primitivo en malvasia. Rubino is inmiddels één van de key players in Puglia.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief