Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Robert Weil
Rheingau 2021 Riesling Kiedricher Trocken

€ 24,50 / € 147,00 (per doos van 6)

Weingut Robert Weil
Rheingau 2021 Riesling Kiedricher Trocken

€ 24,50 / € 147,00 (per doos van 6)
Dit wijngoed vindt haar ontstaan in 1875, opgericht door Dr. Robert Weil. Eenmaal aangekomen in Kiedrich heeft hij met visie zijn wijngoed uitgebreid door ook 2 lokale wijnbedrijven erbij te kopen en enkele wijngaarden van de graaf Furstenberg! Inmiddels staat de 4e generatie onder regie van Wilhelm Weil op dit wijngoed en ze behoort tot de absolute top van Duitsland.
Lichtgeel van kleur. Harmonische wijn, sappig, veel fruit, citrus, steenvruchten en mineraal. Mooie ingetogen zuren. Puur. Opwekkende en lange finale. De Kiedricher is een 'gemeentewijn', een voorselectie uit de premier en grand cru wijngaarden. Opgevoed in stalen tanks.
Aanbevolen bij gepocheerde of gebakken visgerechten, in combinatie met rijke sausen. Schaal- en schelpdieren. Varkensvlees/kalfsvleesgerechten. Aziatische keuken (licht pittig of Sushi). Neutrale harde kazen.
Recensies
17

Lithe and elegant aromas of wet stone, apple and lemon zest. The stony minerality shapes the outline of the wine, while the acid sets the pace and the fruit colours in the lines. Extremely long and concentrated. Delightful, stony, pithy and fun. (PS)

€ 24,50 / € 147,00 (per doos van 6)
Domein Weingut Robert Weil
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijnen 2023 - 2043
Serveertemperatuur 12°C
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%
Recensies

Weingut Robert Weil

Rheingau / Duitsland

Rheingau, land van de koninklijke rieslingdruif. Op de droge, stenige hellingen met zuidelijke zonexpositie van dit wijngebied stijgt de soort tot grote hoogten. De gebruikelijke lange rijpingsperiode van de druif wordt benut voor de vorming van de fijnste fruitzuren en sappigste aroma’s. Weingut Weil – in 1875 opgericht door Dr. Robert Weil, professor Duits op de Sorbonne in Parijs – bezit wijngaarden die behoren tot de mooiste percelen van de Rheingau: de Kiedrich Turmberg en de Kiedrich Gräfenberg. Ze staan aangeplant met uitsluitend rieslingdruiven. Hellingshoeken kunnen oplopen tot wel zestig procent, dus hier wordt met de hand geplukt. De selectie van de druiven is uiterst kritisch: er kunnen wel 17 verschillende plukmomenten zijn in de wijngaarden. Al die moeite is niet voor niets: de Weil-rieslings zijn droog, bronwaterfris en mineralig. De balans tussen de rieslingzuren en de natuurlijke restsuiker maakt de wijnen ongelofelijk spannend en aantrekkelijk.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief