Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Robert Weil
Rheingau 2020 Riesling Kiedrich Turmberg Trocken

€ 32,75
/ € 196,50 (per doos van 6)

Weingut Robert Weil
Rheingau 2020 Riesling Kiedrich Turmberg Trocken

€ 32,75
/ € 196,50 (per doos van 6)
Wijngoed opgericht in 1875 door Dr. Robert Weil, die professor Duits was op de Sorbonne in Parijs. Eenmaal teruggekeerd in Kiedrich heeft hij met visie zijn wijngoed uitgebreid door in beginsel ook 2 lokale wijnbedrijven erbij te kopen en enkele wijngaarden van de graaf Furstenberg! Topreferentie voor de Rheingau!!
Helder goudgeel. De neus brengt comlexe tonen van rijpe kersen, abrikoos en pruim, vermengd met zwarte thee. Stevig bitterzuur fruit op het pallet, sappig met een florale dimensie. De mineraliteit zorgt voor een spetterende finale.
Bij sushi, kreeft, vispaté met dille-roomsaus of bij asperges.
Reviews
17.5

Compared with the sweet fruit of the Klosterberg, the weathered slate of the Turnberg defines itself by savouriness, stone and spice. Initial smoky reduction fades into a wild, mint-dominated herbal character. Richly textured and concentrated. Sunny rays of lemon and peach reveal a surprisingly approachable soul beneath the chiseled stony countenance. A heart of Seville orange gold, with a stunning future ahead. (PS)

€ 32,75
/ € 196,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Robert Weil
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2024 - 2030
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13.%

Weingut Robert Weil

Rheingau / Duitsland

Rheingau, land van de koninklijke rieslingdruif. Op de droge, stenige hellingen met zuidelijke zonexpositie van dit wijngebied stijgt de soort tot grote hoogten. De gebruikelijke lange rijpingsperiode van de druif wordt benut voor de vorming van de fijnste fruitzuren en sappigste aroma’s. Weingut Weil – in 1875 opgericht door Dr. Robert Weil, professor Duits op de Sorbonne in Parijs – bezit wijngaarden die behoren tot de mooiste percelen van de Rheingau: de Kiedrich Turmberg en de Kiedrich Gräfenberg. Ze staan aangeplant met uitsluitend rieslingdruiven. Hellingshoeken kunnen oplopen tot wel zestig procent, dus hier wordt met de hand geplukt. De selectie van de druiven is uiterst kritisch: er kunnen wel 17 verschillende plukmomenten zijn in de wijngaarden. Al die moeite is niet voor niets: de Weil-rieslings zijn droog, bronwaterfris en mineralig. De balans tussen de rieslingzuren en de natuurlijke restsuiker maakt de wijnen ongelofelijk spannend en aantrekkelijk.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief