Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Robert Weil
Rheingau 2021 Riesling Trocken

€ 20,25 / € 121,50 (per doos van 6)

Weingut Robert Weil
Rheingau 2021 Riesling Trocken

€ 20,25 / € 121,50 (per doos van 6)
Wijngoed opgericht in 1875 door Dr. Robert Weil, die professor Duits was op de Sorbonne in Parijs. Eenmaal teruggekeerd in Kiedrich heeft hij met visie zijn wijngoed uitgebreid door er 2 lokale wijnbedrijven bij te kopen en enkele wijngaarden van de graaf Furstenberg! Topreferentie voor de Rheingau!!
Lichtgele kleur met een groen-grijze schakering. Kristalhelder. Zeer schone en fruitige neus. Kruisbes, ananas, peer. Licht florale toon, maar ook iets rokerigs en een goede mineraliteit. Verrassend heerlijke aanzet in de mond. Goede concentratie, rijp en rond. Wijn is al redelijk open en geeft al een lekker mondgevoel. Er is voldoende zuur wat deze wijn opwekkend en uitdagend maakt. Dit is de "Estate" Riesling. Zeer goed!!
Aperitief. Sushi. Paling. Kreeft. Tarbot. Vispaté met dille-roomsaus. Parelhoen met Hollandse asperges.
Recensies
16

A delightful blend of fruit and fun, with plenty of herbal nuances. Loads of apple and orange aromas. Crisp, dry palate with a juicy finish. A bit more challenging and demanding than the year before. This Riesling has a type A personality with things to say, and is quite unafraid to voice an opinion. Long mineral finish. (PS)

€ 20,25 / € 121,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Robert Weil
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijnen 2022 - 2027
Serveertemperatuur 10 à 12 °C
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%
Recensies

Weingut Robert Weil

Rheingau / Duitsland

Rheingau, land van de koninklijke rieslingdruif. Op de droge, stenige hellingen met zuidelijke zonexpositie van dit wijngebied stijgt de soort tot grote hoogten. De gebruikelijke lange rijpingsperiode van de druif wordt benut voor de vorming van de fijnste fruitzuren en sappigste aroma’s. Weingut Weil – in 1875 opgericht door Dr. Robert Weil, professor Duits op de Sorbonne in Parijs – bezit wijngaarden die behoren tot de mooiste percelen van de Rheingau: de Kiedrich Turmberg en de Kiedrich Gräfenberg. Ze staan aangeplant met uitsluitend rieslingdruiven. Hellingshoeken kunnen oplopen tot wel zestig procent, dus hier wordt met de hand geplukt. De selectie van de druiven is uiterst kritisch: er kunnen wel 17 verschillende plukmomenten zijn in de wijngaarden. Al die moeite is niet voor niets: de Weil-rieslings zijn droog, bronwaterfris en mineralig. De balans tussen de rieslingzuren en de natuurlijke restsuiker maakt de wijnen ongelofelijk spannend en aantrekkelijk.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief