Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Grauburgunder trocken 2021

€ 17,50
/ € 105,00 (per doos van 6)

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Grauburgunder trocken 2021

€ 17,50
/ € 105,00 (per doos van 6)
Bij de familie Groebe staan de wijngaarden op de beste kernlocaties van Westhofen. Het wijngoed telt 8,5 hectare en de wijngaarden zijn beplant met uitsluitend traditionele druivensoorten. Sommige wijngaarden zijn zelfs in bezit sinds 1763. De kwaliteit van de wijn is gebaseerd op ecologische principes. Zo hebben de wijngaarden nooit herbiciden gekend. De duurzame en zorgvuldige omgang met de hun toevertrouwde natuur lijkt hen belangrijker dan een biologisch etiket op de fles. De wijnen zijn allemaal gemaakt van eigen druiven geteeld in de eigen wijngaarden.
Gutswein is vaak de eerste wijn die wordt afgevuld van het nieuwe jaargang en waar al duidelijk de handtekening in staat van de wijnmaker. Trendsetter van het nieuwe jaar, visitekaartje van het wijngoed en ideaal om de stijl van de wijnboer te ontdekken. Bleekgeel van kleur. Vederlichte stijl. In de geur veel fraicheur. Fris kruidig met een licht exotisch karakter. Animerende, niet te zware en slanke "ranke" wijn.
Aperitief. Fruits de mer. Gebakken rogvleugel. Boerenkool met worst. Fazant met zuurkool. Kaasfondue. Thaise curry.
Reviews
De Grote Hamersma 9/10

Anno 1763 en sinds die tijd puur natuurlijk werkend. Een certificaat om hun biologische beweegredenen te bewijzen vinden ze niet nodig. Zij laten liever hun wijn spreken. Zoals bijvoorbeeld deze Gutswein. Met puntjes op het frisse witte fruit, met streepjes onder de aangename bitters, met de duidelijke aanmoediging tot doordrinken. Buitengewoon precies gemaakt. 

€ 17,50
/ € 105,00 (per doos van 6)
Domein Weingut K.F. Groebe
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022 - 2024
Serveertemperatuur 9-11°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Grauburgunder
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%

Weingut Groebe

Rheinhessen / Duitsland

Duizend glooiende heuvels en druivenstokken zo ver het oog reikt. We zijn in Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland. Hier vinden we Weingut Groebe, midden in het dorp Westhofen. In de (8,5 ha) wijngaarden van het domein, op de beste Weinlagen rond Westhofen, staan uitsluitend traditionele rassen aangeplant. Sommige percelen zijn al in bezit van de familie Groebe sinds de oprichting van het wijnhuis in 1763. Elke fles is een stukje gebottelde geschiedenis. Nu de achtste generatie van de familie Groebe aan het roer staat, wordt jarenlang kennis, ervaring en liefde voor wijn optimaal gecombineerd. Hier werkt men al generaties lang volgens ecologische principes, die liggen volkomen in lijn met de traditionele wijnbouwmethoden. De wijngaarden hebben nog nooit herbiciden gezien. De duurzame benadering van de natuur is belangrijker dan showen met bio-labels op de flessen. Alle wijnen komen van eigen druiven uit eigen wijngaarden. Het maakproces is traditioneel: eiken vaten, langzame, spontane gisting, zonder hightech filtratietechnieken of -apparatuur. Resultaat zijn de pure, authentieke wijnen die elk een sterke eigen persoonlijkheid bezitten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief