Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Riesling trocken 2021

€ 17,50
/ € 105,00 (per doos van 6)

Weingut K.F. Groebe
Rheinhessen Riesling trocken 2021

€ 17,50
/ € 105,00 (per doos van 6)
Bij de familie Groebe staan de wijngaarden op de beste kernlocaties van Westhofen. Het wijngoed telt 8,5 hectare en de wijngaarden zijn beplant met uitsluitend traditionele druivensoorten. Sommige wijngaarden zijn zelfs in bezit sinds 1763. De kwaliteit van de wijn is gebaseerd op ecologische principes. Zo hebben de wijngaarden nooit herbiciden gekend. De duurzame en zorgvuldige omgang met de hun toevertrouwde natuur lijkt hen belangrijker dan een biologisch etiket op de fles. De wijnen zijn allemaal gemaakt van eigen druiven geteeld in de eigen wijngaarden.
Gutswein is vaak de eerste wijn die wordt afgevuld van het nieuwe jaargang en waar al duidelijk de handtekening in staat van de wijnmaker. Trendsetter van het nieuwe jaar, visitekaartje van het wijngoed en ideaal om de stijl van de wijnboer te ontdekken. Van jongere stokken uit de wijngaard Aulerde. Schitterend bleekgeel van kleur. Minerale en licht kruidige geur met een beetje appel. Frisse aanzet in de mond. Citrus. Grapefruit. Perzik. Neigt zelfs een beetje naar kruisbes, bijna sauvignon-achtig karakter. Mooie basis Riesling in een ranke en licht verteerbare stijl.
Aperitief. Garnalenkroketje. Zuurkool. Geroosterde groenten. Gestoomde visgerechten. Varkensvlees. Licht gevogelte.
Reviews
16.5

Cooler than the 2020; more lime, more raciness, feels much longer yet there is significantly less alcohol. 'A perfect vintage', says Groebe, 'back to the rules'. Greengage and shining in the mouth, crystalline. There is a delicate intensity to the citrus notes, an underlay of orange blossom, the finest scratch of stone, quinine bite and this ping-pong juiciness that seems to pick up a crack of salt flakes as it flies across the palate. This is really a joy to taste. (TC)

€ 17,50
/ € 105,00 (per doos van 6)
Domein Weingut K.F. Groebe
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022 - 2025+
Serveertemperatuur 9-11°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11,5%

Weingut Groebe

Rheinhessen / Duitsland

Duizend glooiende heuvels en druivenstokken zo ver het oog reikt. We zijn in Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland. Hier vinden we Weingut Groebe, midden in het dorp Westhofen. In de (8,5 ha) wijngaarden van het domein, op de beste Weinlagen rond Westhofen, staan uitsluitend traditionele rassen aangeplant. Sommige percelen zijn al in bezit van de familie Groebe sinds de oprichting van het wijnhuis in 1763. Elke fles is een stukje gebottelde geschiedenis. Nu de achtste generatie van de familie Groebe aan het roer staat, wordt jarenlang kennis, ervaring en liefde voor wijn optimaal gecombineerd. Hier werkt men al generaties lang volgens ecologische principes, die liggen volkomen in lijn met de traditionele wijnbouwmethoden. De wijngaarden hebben nog nooit herbiciden gezien. De duurzame benadering van de natuur is belangrijker dan showen met bio-labels op de flessen. Alle wijnen komen van eigen druiven uit eigen wijngaarden. Het maakproces is traditioneel: eiken vaten, langzame, spontane gisting, zonder hightech filtratietechnieken of -apparatuur. Resultaat zijn de pure, authentieke wijnen die elk een sterke eigen persoonlijkheid bezitten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief