Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Bott Geyl
Alsace Riesling Les Elements 2021

€ 20,95
/ € 125,70 (per doos van 6)

Domaine Bott Geyl
Alsace Riesling Les Elements 2021

€ 20,95
/ € 125,70 (per doos van 6)
Het Elzasser Domaine Bott-Geyl omvat 15 hectare, waaronder 6 grands crus, 4 lieux-dits en één historische clos. In totaal tachtig percelen verspreid over zeven gemeentes van Ribeauvillé tot Kientzheim in het hart van de streek die ‘Parels van wijngaarden’ wordt genoemd. Wijnmaker Jean-Christophe Bott, erfgenaam van een wijnfamilie die teruggaat tot 1795, zet zich vurig in om zijn terroirs te laten excelleren. Hij maakt wijnen met een geheel eigen visie op het begrip ‘Grand Vin d'Alsace’.
Uit de gemeenten Riquewihr, Zellenberg en Ribeauville. Schitterend licht goudgeel van kleur. Puur en herkenbaar Riesling in de geur. Bloemig. Rijp fruit maar niet zoet. Zeer gulzige en smakelijke aanzet in de mond. Rassig. Citrus. Licht kruidige accenten. Heerlijk rond mondgevoel.
Oesters. Kaviaar. Choucroute. Zalm- forel filet. Kikkerbilletjes met peterselie.
€ 20,95
/ € 125,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Bott Geyl
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2030
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Bott Geyl

Elzas / Frankrijk

Het Elzasser Domaine Bott-Geyl omvat 15 hectare, waaronder 6 grands crus, 4 lieux-dits en één historische clos. In totaal tachtig percelen verspreid over zeven gemeentes van Ribeauvillé tot Kientzheim in het hart van de streek die ‘Parels van wijngaarden’ wordt genoemd. Wijnmaker Jean-Christophe Bott, erfgenaam van een wijnfamilie die teruggaat tot 1795, zet zich vurig in om zijn terroirs te laten excelleren. Hij maakt wijnen met een geheel eigen visie op het begrip ‘Grand Vin d'Alsace’. Zo zweert hij bij druiven die perfect rijp worden geoogst en beheert hij het wijnmaakproces op een minimalistische manier, waarbij altijd een zachte, lange rijping plaatsvindt. Het gaat erom de originaliteit van elk terroir en elk druivenras in de wijnen te verwerken. De diversiteit aan terroirs, die in geologisch opzicht sterk verschillen, levert een breed scala aan smaken en karakters op. ‘Authenticiteit’ is hier geen modeverschijnsel. Het is Jean-Christophe’s persoonlijke hommage aan de mannen en vrouwen van zijn familie, die generaties lang in de chai en de wijngaarden hebben gewerkt. De restsuikers in de wijnen (de natuurlijke druivensuiker die overblijft na de gisting) zijn 100% natuurlijk, en een direct resultaat van Bott’s wens om het fruit optimaal rijp te vangen.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief